Hela tävlingen vanns av City University London. Stockholms universitet kom tvåa mot Latvijas Universitātes i den regionala deltävlingen. Clara Vanhecke, som kommissionär, kom tvåa i den europeiska finalen mot Helsingfors universitet.

Cirka 100 lag skickade in sina pläderingar till tävlingen. Utav dessa pläderingar valdes 48 lag ut till den muntliga delen av tävlingen, som ägde rum i fyra olika regionala delfinaler. Från varje regional final korades ett segrande lag samt en segrande generaladvokat och kommissionär, som gick vidare till den europeiska finalen.

Det fiktiva fallet behandlade olika delar av EU fördragenoch hur dessa förhåller sig till den nyligen instiftade europeiska bankregleringen. Huvudaktören i fallet var ett fiktivt östeuropeiskt medlemsland, drabbat av finanskrisen, som fick finansiellt stöd från Europeiska centralbanken.

First row (from left to right): Clara Vanhecke, Octave Schyns, Ana Maria Ghinea, and Eduard Ionut Dontu. Second row: (from left to right): Branka Marušić, and Björn Lundqvist.
Främre raden: Clara Vanhecke, Octave Schyns, Ana Maria Ghinea och Eduard Ionut Dontu. Bakre raden: Branka Marušić och Björn Lundqvist.