Juridicum i media

5. Nyheter
  6. Juridicum i media

Juridicum i media

• Kavot Zillén kommenterar AD-domen mot barnmorskan 2017-04-12 Barnmorskan Ellinor Grimmark nekades anställning för att hon vägrade utföra aborter av religiösa skäl. Den 12 april bekräftades Arbetsdomstolen den tidigare domen i tingsrätten och avslog därmed hennes krav på ersättning för diskriminering. Kavot Zillén, jur. dr. i medicinsk rätt kommenterar domen.
  • Andrea Sundstrand: Vanligt att kommuner inte har koll på upphandlingar 2017-04-06 Att en kommun brister i rutiner kring upphandlingar kan vara mer vanligt än vad man tror. Det menar Andrea Sundstrand, docent i offentlig rätt vid Stockholms universitet.
  • Mark Klamberg: Kan rebellgrupper upprätta domstolar? 2017-03-30 Mark Klamberg, docent i folkrätt, skriver i Upsala Nya Tidning om ett aktuellt mål i Stockholms tingsrätt om en man som sökt asyl i Sverige och som medlem av en syrisk rebellgrupp deltog i avrättningen av sju soldater tillhörande den syriska staten. Mark Klamberg kallades till tingsrätten som expertvittne.