Juridicum i media

5. Nyheter
  6. Juridicum i media

Juridicum i media

• Mårten Schultz om hat och hot mot forskare 2017-06-14 I senaste numret av Stockholms universitet intervjuas professor Mårten Schultz om näthat mot forskare. På samma tema intervjuas även bland andra kriminologiprofessorn Jerzy Sarnecki, professor Hillevi Ganetz, medieforskare och genusvetare samt klimatforskaren professor Will Steffen.
  • Israels ockupation måste upphöra 2017-06-14 Den israeliska attacken 1967 kan ses som legitimt preventivt självförsvar. Men när Israel började etablera bosätt­ningar och Jerusalem annekterades blev ockupationen definitivt olaglig, skriver professorerna Ove Bring, Said Mahmoudi och Pål Wrange i Svenska dagbladet.
  • Mårten Schultz: Att mässlingssmitta sitt barn kan vara brottsligt 2017-06-08 I en Facebookgrupp erbjuder en västsvensk kvinna sitt mässslingsjuka barn till andra så att även de kan smitta ner sina barn och därmed slippa vaccination. Att göra så kan vara olagligt enligt Mårten Schultz, professor i civilrätt.
  • Dennis Martinsson kommenterar hovrättsdomen rörande mordet i Långshyttan 2017-06-01 Han menar att de utdömda straffen är stränga, sett till de riktlinjer som Högsta domstolen har givit i tidigare domar. Inslaget finns på nedanstående länk – och notera att inslaget med Dennis börjar ca 24 minuter in i programmet.