Pris till internationella studenter

Varje år uppmärksammar regeringen och Svenska institutet ett antal utländska studenter som studerar på högskolenivå i Sverige och som har utmärkt sig själva på områdena innovation och entreprenörskap.

Prisceremonin leddes av EU- och handelsminister Ann Linde och Annika Rembe, generaldirektör för Svenska institutet.

Kirsten Teo-Delalay och Ann Linde. Foto: Catarina Axelsson

Engagerad, entusiastisk och socialt engagerad

Motiveringen lyder: ”Kirsten Teo-Delalay är en exceptionell student på Master in International Commercial Arbitration. Kirsten har utmärkt sig, inte bara som den bästa studenten i klassen, utan också som den mest engagerade, entusiastiska och mest socialt engagerade studenten. Hon förkroppsligar egenskaperna hos en ’Global Swede’. Hon är social och karismatisk och har lätt för att interagera med människor från olika bakgrund. Hennes kvicktänkthet matchas av hennes kvickhet, hennes varma leende och närhet till skratt.”

Svenska institutet och Global Swede

Svenska institutet (SI) lägger grunden för långsiktiga relationer mellan Sverige och andra länder genom att på olika sätt dra nytta av svenska styrkor. Att knyta till sig utländska talanger är ett huvudmål.

Genom Global Swede vill Svenska institutet hedra unga internationella studenter i Sverige som är enastående talanger inom sitt område och bibehålla kontakten med dessa studenter i deras framtida strävanden.

Fler foton från prisceremonin finns på utrikesdepartementets fotosida.

Mottagarna av Global Swede. Foto: Catarina Axelsson