De 20 och 21 november 2020 anordnas för första gången Global Law Fair, en studentmässa med fokus på juridiska internationella studier.

Mässan, som äger rum online, skapades på initiativ av Peking University School of Transnational Law, ett av Juridicums partnersuniversitet.

Global Law Fair är ett samarbete mellan 16 juridiska institutioner från hela världen, vars syfte är både att introducera juriststudenter till de deltagande universiteten samt presentera vilka möjligheter som finns för internationella studier.

Här är de universitet som preliminärt deltar i mässan; fler universitet kan tillkomma närmare mässan:

• Deakin Law School* (Australien)
  • FGV Direito Sao Paulo (Brasilien)
  • University of Chile Faculty of Law* (Chile)
  • Aix Marseille University Faculty of Law* (Frankrike)
  • Jindal Global Law School* (Indien)
  • Università Bucconi (Italien)
  • McGill University (Kanada)
  • Peking University School of Transnational Law* (Kina)
  • University of Lausanne Faculty of Law (Schweiz)
  • IE Law School* (Spanien)
  • University of Cape Town (Sydafrika)
  • Bucerius Law School* (Tyskland)
  • EBS Law School (Tyskland)
  • Indiana University Maurer School of Law (USA)
  • University of Iowa College of Law (USA)

Mässans fokus kommer främst vara magisterstudier (LLM-program) men även du som inte är klar med din svenska juristexamen kan gärna komma och lyssna! Flera av deltagarna har Juridicum utbytesavtal med (dessa universitet är markerade med stjärnor ovan) och mässan är ett bra tillfälle för dig som är intresserad av att åka på utbyte till just ett av dessa ställen att få höra mer om hur det är att studera där.

Mässan sker på Zoom på olika dagar för att tillgodose olika scheman. Samtliga institutioner kommer dock att hålla samma presentation på båda datumen:

Session 1: fredag 20 november 2020, 13:00-15:00 svensk tid

Session 2: lördag, 21 november 2020, 13:00-15:00 svensk tid

Varje universitet kommer att hålla en presentation på ca 5-10 minuter. Efter det kommer representant från varje deltagande lärosäte flyttas till ett "breakout room" där studenter får möjlighet att ställa mer specifika frågor.

Anmäl dig redan nu och ta chansen att inspireras och kanske utveckla din karriär med internationella studier i framtiden!

--> ANMÄL DIG HÄR <--

--> PROGRAM:  Global Law Fair programme (2210 Kb) <--

Om du vill få mer information (på engelska), vänligen maila: coleagar.pku@gmail.com.

Om det blir ett problem med registreringen vänligen maila: amy-best@uiowa.edu.

Global Law Fair 2020 (2211 Kb)