Fyra personer omkom i samband med oroligheterna vid Kapitolium i Washington DC den 6:e januari där hundratals anhängare till president Donald Trump med våld tog sig in i kongressen. Nu anklagas Trump för att vara den som har hetsat fram upploppen.

Mårten Schultz, professor i civilrätt, skriver om händelsen i en krönika i Svenska Dagbladet. Där reder han ut vad juridiken säger om ansvaret för stormningen och förklarar att det inte är så enkelt att man bara kan skylla på individens egna ansvar.

Läs "Mårten Schultz: Så säger juridiken om ansvar för stormningen" som publicerades i Svenska Dagbladet den 7 januari 2021. (Låst artikel)

Om Mårten Schultz

Mårten Schultz. Foto: Anna-Karin Landin / Stockholms universitet

Mårten Schultz är professor i civilrätt vid Stockholms universitet och anknuten till Stockholm Centre for Commercial Law. Hans forskning berör i första hand förmögenhetsrätt. Ett annat forskningsintresse rör mänskliga rättigheter, då särskilt rättighetskonflikter i digitala miljöer.

Mårten Schultz deltar ofta i olika medier genom att bland annat analysera aktuella rättsfall samt förklara och diskutera olika civilrättsliga frågeställningar och teman.

Mer om Mårten Schultz