USA försöker hindra utredningen av krigsbrott i Afghanistan med sanktioner – ett vapen som landet brukar ta till mot terrorister, skurkstater och grova brottslingar.

– Det är mycket uppseendeväckande och olyckligt, säger folkrättsprofessor Mark Klamberg till TT.

Läs artikeln som publicerades bland annat i Aftonbladet, den 6 september 2020.

Om Mark Klamberg

Mark Klamberg

Mark Klamberg är professor i folkrätt vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Han deltar ofta i olika medier genom att bland annat analysera aktuella rättsfall samt förklara och diskutera olika folkrättsliga frågeställningar och teman.

Mark Klamberg är kursföreståndare för kurserna folkrätt samt specialkursen "International Criminal Law". Han har även publicerat böcker och artiklar som rör internationell och komparativ straffprocessrätt samt undervisar inom området. 2018-2019 genomförde han en post dok vid University of Oxford.

Mer om Mark Klambergs publikationer.