Vis Moot Team 2020
Från vänster och övre raden: Anne Wang, Leila Kazimi, Dominik Liška, Constanze Schweidtmann, Pavlo Lebediev. Foto: Privat

Den 27: e upplagan av Willem C Vis Arbitration Moot ägde rum under den 4-9 april 2020, mitt under pågående utbrott av covid-19. Istället för att evenemanget skulle kunna äga rum som traditionellt, i Wien i Österrike, så fick tävlingen därför flyttas ut på en virtuell plattform detta år.

Trots utmaningarna av att tävla i en rättegångstävling online så är vi nu glada över att kunna meddela att Stockholmslaget framgångsfullt lyckades ta sig vidare till elimineringsrundorna, där laget slutligen kom i topp 16 av 249 lag. Under de första rundorna tävlade laget mot Peking University School of Transnational Law, King's College London, College of Law och Businessand Moldova State University. I elimineringsrundorna stod Stockholms universitet inför lag från University of Zagreb, University of Münster and University of Hamburg.

Stockholmslaget bestod av studenterna Anne Wang, Leila Kazimi, Dominik Liška, Constanze Schweidtmann och Pavlo Lebediev. Patricia Shaughnessy, Fabricio Fortese och före detta tävlande Miljana Bigovic coachade laget genom de skriftliga och muntliga momenten, som också innefattade ett antal pre-moots och övningsrundor online.

Detta årliga evenemang ger en unik möjlighet att lyfta fram styrkan i Juridicums utbildning och forskningskompetens. Vi är mycket glada och stolta över vårt lags engagemang för att gå vidare och framhäva sin utbildning i denna prestigefulla internationella tävling. Grattis!

Vi är särskilt tacksamma för det fortsatt generösa stödet från VINGE Advokatybrå som möjliggör för våra lag att delta i tävlingen.