OBSERVERA!


JURISTCENTRUM HAR LAGTS NED OCH ERSATTS AV ARBETE OCH KARRIÄR SOM DU HITTAR I MENYN TILL VÄNSTER.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

......................................................................................................................................................

131028

Praktikplats för ambitiös juridikstuderande


Advokatfirman Urban Olson (www.advokatuo.se) erbjuder praktikplats till juridikstuderande som vill få en mycket god inblick i arbetet på en advokatbyrå med huvudsakligen affärsjuridisk inriktning.

Vi arbetar bland annat med svensk och internationell flygjuridik, internationell privat- och processrätt, bolagsrätt, processföring i domstol bland annat avseende fel i fastighet, avtalsrätt (bland annat licens- och technology transferavtal för läkemedelsindustrin), sakrättsliga tvister och stiftelsejuridik. Vi tar även vissa brottmålsuppdrag.

Praktikanten kommer under vägledning och i nära samarbete med advokat att arbeta med processföring, rättsutredningar, protokollföring, kontakter med klienter, domstolar, statliga och kommunala myndigheter, med mera.

Praktikplatsen är mycket väl lämpad för Dig som är redo att använda Dina kunskaper i praktiken och som vill få en god insikt i det hantverk advokatyrket innebär. Självfallet är Du ambitiös och trevlig och kan uttrycka Dig väl skriftligen och muntligen.

Advokatbyrån har kontor i luftiga lokaler på Engelbrektsgatan vid Humlegården.

Skicka in Din ansökan snarast till advokat Terje Mörnholm: terje@advokatuo.se

Rekryteringsprocessen och tillträde till praktikplatsen sker löpande.

Om Du har några frågor är Du välkommen att ringa advokat Terje Mörnholm.

Mobil: 073 344 48 28
Telefon: 08 545 668 42
www.advokatuo.se

......................................................................................................................................................

131024

Thesis Trainee inom området statsstöd


Vi söker nu en uppsatspraktikant som vill skriva sin uppsats inom området statsstöd. Någon egentlig förkunskap inom området stadsstöd behövs inte, däremot krävs det att du har goda kunskaper inom allmän EU-rätt. Vi erbjuder individuella lösningar för examensarbete och är flexibla när det gäller exakt startdatum men ser gärna att du påbörjar din praktik senast i början av nästa år. När det gäller praktikperiodens längd är det vanligaste att uppsatspraktikanten tillbringar 8 till 10 veckor hos oss. Under din praktik hos oss kommer du att få arbeta med ett specifikt projekt inom statsstöd och därmed få en väldigt god grund för ditt fortsatta uppsatsskrivande. Som uppsatspraktikant tilldelas du en uppsatshandledare som guidar dig genom ditt uppsatsskrivande och praktikarbete. Du kommer också ha tillgång till våra informationstjänster såsom databaser, bibliotek och tidsskrifter för att färdigställa din uppsats.

Praktikperioden erbjuder dig en möjlighet att se hur det faktiskt är att arbeta på Hannes Snellman och du kommer att få kunskaper, färdigheter och kontakter som kan vara hjälp på vägen till att bli en framgångsrik jurist.

Vem söker vi?
Vi värdesätter kreativt och analytiskt tänkande samt starkt engagemang. Vidare är det viktigt att du är positiv och genuint intresserad av affärsjuridik.

När och hur ansöker du?
Vi söker en uppsatspraktikant som vill skriva sin uppsats inom området statsstöd. Om du tycker detta låter intressant, skicka in din ansökan tillsammans med CV, personligt brev och betyg samt eventuella intyg.

Sista ansökningsdag är 15 november 2013 men skicka gärna din ansökan så fort som möjligt då vi kommer att kalla till intervjuer löpande.

Vänligen skicka din ansökan via vår hemsida: www.hannessnellman.com/careers/sweden

Om du har några frågor, kontakta Henriikka Tihinen, +46 70 000 098 eller henriikka.tihinen@hannessnellman.com.

......................................................................................................................................................

131024

Utlysning – bolagsstyrelseledamot Högskolerestauranger AB


Bakgrund
Stockholms universitets studentkår är en av Sveriges största studentkårer. Vi arbetar aktivt med att företräda studenters intressen genom information, åsiktsbildning och påverkansarbete gentemot universitet, kommun och landsting. Stockholms universitets studentkår är också ett nav för informell kompetensbyggnad, engagemang och kulturella aktiviteter. Vår organisation är även en bolagskoncern som erbjuder ett brett spektrum av studentnära service och tjänster.

Högskolerestauranger AB (HÖRS) söker nu nya ledamöter och suppleanter till dess bolagsstyrelse.

Högskolerestauranger AB en nationell aktör på restaurangmarknaden med särskilt syfte att tillhandahålla god och prisvärd mat för studenter i universitets- och högskolemiljöer. I bolaget är studentkåren majoritetsägare och Stockholm universitet minoritetsägare. HÖRS omsätter ca.150 miljoner kronor.

Arbetsuppgifter
Styrelsen ansvarar för bolagets förvaltning, organisation och strategiska arbete. Detta innebär att varje styrelseledamot måste ta ett stort ansvar för att vara insatt i alla frågor gällande den övergripande verksamheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är resultatinriktad och har god organisatorisk förmåga. Du ska vara ansvarsfull, professionell och lätt att samarbeta med. Det är särskilt viktigt att du har ett studentperspektiv. Det är meriterande om du har tidigare engagemang eller goda kunskaper om studentkårens verksamhet. Studentkåren ser gärna ansökningar med erfarenheter från tidigare styrelsearbeten och/eller relevant arbetslivserfarenhet.

Varaktighet
Styrelsens ledamöter väljs på ett år till nästföljande årsstämma. Studentkåren kan ta i beaktning ett intresse för ett längre perspektiv, 2-3år, där du ska kunna bibehålla studentperspektivet samtidigt som du kan anpassa detta till branschperspektivet. Mötesarvode utgår.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 17 november. Intervjuer kommer ske löpande. Skicka ansökan med meritförteckning och personligt brev till: savas.caliskan@sus.su.se
Märk din ansökan med ”Ansökan HÖRS”. (Bifogade filer endast i Word eller Pdf.)

Kontaktpersoner
Frågor om uppdraget besvaras av Savas Caliskan, andre vice ordförande Stockholms universitets studentkår, per e-post på savas.caliskan@sus.su.se

Studentkåren välkomnar ansökningar oavsett könstillhörighet, könsidentitet, sexuell läggning, ålder, funktionshinder eller etnisk eller religiös bakgrund. Stockholm universitets studentkår uppmuntrar kvinnliga ansökningar.

......................................................................................................................................................

131024

Advokatbyrån D’Oliwa erbjuder praktikplats samt söker juristassistent


Juristassistent
Advokatbyrån D’Oliwa söker juristassistent på deltid. Vi söker dig som är i slutet av utbildningen och är intresserad av arbetsrätt och hyresjuridik samt även annan affärsjuridik. Tillträde så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan och meritförteckning snarast, helst per e-mail.

Praktikplats
Advokatbyrån D’Oliwa erbjuder praktikplatser löpande till studenter som vill få erfarenhet av verksamheten vid en advokatbyrå. Uppsatspraktikanter och andra studenter med intresse för arbete på en advokatbyrå är välkomna att ansöka. Advokatbyrån är verksam inom olika rättsområden, bland annat arbetsrätt och kommersiell hyresjuridik.
Som praktikant kommer du att få en inblick i det dagliga arbetet vid en advokatbyrå. Utöver sedvanliga administrativa göromål kommer praktikanten i förekommande fall att upprätta rättsutredningar, handha kontakt med såväl klienter som myndigheter samt förbereda PM, möten och förhandlingar.

Du som söker praktik bör ha lätt för att sätta dig in i nya ärenden och rutiner, vara självständig och flexibel. Praktiken är oavlönad.

Praktikanter tas emot löpande, 10 veckor heltid eller 20 veckor deltid.

Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan och meritförteckning snarast, helst per e-mail.

Advokatbyrån D’Oliwa
Advokat Louise D’Oliwa
Fridhemsgatan 14, Box 35017
100 27 Stockholm
+ 46 8 650 45 10 (tel)
+ 46 8 656 58 70 (fax)
louise@doliwa.se
www.doliwa.se

......................................................................................................................................................

131022

Svenska Handelskammaren i Nederländerna söker två praktikanter
för perioden 3 februari 2014 – 19 juni 2014


Svenska Handelskammaren i Nederländerna tillhandahåller en dynamisk nätverksplattform för att främja samarbetet mellan svenskt och nederländskt näringsliv. VT 2014 erbjuder vi två praktikplatser till drivna och motiverade studenter som befinner sig i slutet av sin utbildning. Erfarenhet från sommarjobb och/eller praktik i privata näringslivet är meriterande. God datorvana samt att kunna arbeta självständigt och att ta egna initiativ är viktigt. Mycket goda kunskaper i engelska är ett krav. Du kommer att ha direkt kontakt med Handelskammarens medlemmar och representera Handelskammaren vid kammarens olika event. Personerna vi söker bör därför vara serviceinriktade och ha lätt för att knyta nya kontakter.

Praktikplats 1: Event Management
Denna praktikplats innefattar att:

 • Assistera i programplanering och utförande av Handelskammarens events.
 • Marknadsföra Handelskammarens aktiviteter samt kontakt med potentiella nya medlemmar till JCC och Handelskammaren.
 • Utveckla och implementera Handelskammarens affärsplan for långsiktig verksamhet.
 • Underhålla digitalt medlemsregister samt andra administrativa uppgifter.
 • Delta vid möten med samarbetspartners.
 • Representera Handelskammaren vid olika event.

Till denna praktikplats söker vi en marknadsföringsorienterad ekonomistudent från svenskt universitet eller högskola.

Praktikplats 2: Kommunikation & JCC Young Professionals
Denna praktikplats innefattar att:

 • Utveckla och implementera Handelskammarens strategi för kommunikation och sociala medier.
 • Marknadsföra Handelskammarens aktiviteter via hemsida och sociala medier samt underhålla dessa.
 • Utforma Handelskammarens och JCC:s nyhetsbrev, inbjudningar och informationsmaterial.
 • Underhålla digitalt medlemsregister samt andra administrativa uppgifter.
 • Ansvara för utformning och genomförande av JCC:s events, medlemsadministration samt koordinering av JCC:s kommittésammanträden.
 • Representera JCC vid olika event.

Till denna praktikplats söker vi en marknadsföringsorienterad media- och kommunikationsstudent med intresse för grafisk design och erfarenhet av Adobe Illustrator, från svenskt universitet eller högskola.

Allmänna villkor

 • Svensk medborgare.
 • Praktikanten ska vara inskriven som student vid svenskt universitet/högskola.
 • Praktikanten ska vara försäkrad.
 • Ingen ersättning utgår för praktikperioden.

Besök gärna vår hemsida för mer information om Svenska Handelskammaren i Nederländerna: www.swedishchamber.nl

Ansökningsbrev samt CV med foto skickas till: info@swedishchamber.nl Glöm inte att specificera vilken praktikplats du är intresserad av.

Sista ansökningsdatum: 8 November, 2013

......................................................................................................................................................

131022

Five PhD positions vacant at the Faculty of Law,
University of Tromsø, Norway


The K. G. Jebsen Centre for the Law of the Sea at the Faculty of Law, University of Tromsø, Norway has five PhD positions vacant, on the following themes:

 • Fundamental challenges for the law of the sea
 • Maritime boundaries and limits
 • Sustainable and equitable utilisation of marine resources
 • Interrelationship between the law of the sea and human rights of indigenous peoples
 • Integrated ocean and coastal management

In addition there is a PhD position in political science available on Arctic shipping project, specifically addressing the behaviour of Russia in international fora dealing with arctic issues.

More information on the positions and procedures for application you may find on: http://www.jobbnorge.no/search.aspx?text=&countryID=1&countyID=19&municipalityID=1902&categoryID=234&subCategoryID=&otitle=0&sm=s&s=t”

Deadline for application: 28 November 2013.

......................................................................................................................................................

131021

Att lyckas på intervjun – det slutgiltiga testet


Nervös inför jobbintervjun? Linda Agetoft från Jusek ger dig råd om hur du kan förbereda dig, vad du kan tänka på i själva intervjusituationen och reder ut vad arbetsgivaren egentligen menar med sina kluriga frågor.

Datum: 30 oktober
Plats: Ekosalen, Studenthuset
Tid: 15.00-16.30

Karriärseminariet är kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs.

www.su.se/utbildning/arbete-karriar/karriarservice

......................................................................................................................................................

131021

Hur man skriver ett lyckat CV


Ulrika Husmark från Jusek hjälper dig att göra en kompetensinventering och visar hur du kan arbeta med struktur, innehåll och disposition av ditt cv och personliga brev. Du får råd om hur du skriver en intresseansökan och hur du hanterar dina referenser.

Datum: 23 oktober
Plats: Ekosalen, Studenthuset
Tid: 15.00-16.30

Karriärseminariet är kostnadsfritt och ingen för anmälan krävs.

www.su.se/utbildning/arbete-karriar/karriarservice

......................................................................................................................................................

131021

Evening Receptionist


Till vårt Stockholmskontor söker vi nu nya kvällsreceptionister som kan börja arbeta hos oss i januari 2014. Som kvällsreceptionist hos oss får du en spännande start på juristkarriären på en nordisk affärjuridisk advokatbyrå. Som kvällsreceptionist hos oss kommer du att arbeta extra på timbasis. För att kunna söka tjänsten behöver du studera på juristlinjen, kunna vara flexibel och arbeta hos oss 1-2 kvällar i veckan. En vanlig arbetsdag arbetar du kl 14.30 – 19.00. Du kommer att stödja våra klienter, jurister och annan personal i receptionen och konferensen. De vanligt förekommande arbetsuppgifterna är att välkomna och ta emot besökare, svara i telefon och vidarebefordra samtal, hantera bokning av konferenslokaler samt förbereda mötesrummen.

Vi värdesätter serviceanda, starkt engagemang och ödmjukhet. Eftersom du är vårt ansikte utåt är det viktigt att du trivs i den rollen. För att passa in i kulturen hos oss har du ett strukturerat och proaktivt arbetssätt samt en positiv inställning till dig själv och dina kollegor.

De nya kvällsreceptionisterna börjar hos oss under januari och sista ansökningsdag är den 10 november. Vänligen skicka din ansökan med CV, personligt brev och betyg från juristlinjen via vår hemsida www.hannessnellman.com/careers/sweden

Om du har några frågor, kontakta Henriikka Tihinen, +46 70 000 098 eller henriikka.tihinen@hannessnellman.com
Välkommen med din ansökan!

......................................................................................................................................................

131021

Försvarsadvokaterna söker praktikant för 8-10 veckors praktik


Försvarsadvokaterna är en advokatbyrå med 13 advokater och biträdande jurister vilka alla är helt specialiserade på brottmål.

Vi söker nu Dig, som är i slutet av studierna och har ett stort intresse för straffrätt och vill få erfarenhet av arbete på en humanjuridisk byrå.

Du som praktikant kommer under vägledning av försvararna på byrån bland annat att arbeta med rättsutredningar, utkast till inlagor till domstolar samt få möjlighet att följa med på förhandingar i både tingsrätt och hovrätt.

Du som söker praktik bör ha mycket goda betyg samt en god förmåga att hantera människor i utsatta situationer. Vi kommer fästa stor vikt vid sökandens personlighet och lämplighet.

Skicka in Din ansökan snarast till biträdande jurist Robin Söder: robin.soder@forsvar.se

Rekryteringsprocessen och tillträde till praktikplatsen sker löpande.

www.forsvar.se

......................................................................................................................................................

131018

Internship Opportunity: Asia Program & Silk Road Studies Program
January/February – June 2014


Are you interested in gaining work experience in a dynamic and international environment? Every semester the Institute for Security and Development Policy (ISDP) admits applications for internships from university graduates or students close to completing their degree.

Overview
ISDP is seeking an intern for the duration of four – five months during the spring semester 2014. The intern will work closely with either the Asia Program or the Silk Road Studies Program.

Job profile

 • Assist senior staff members in program activities
 • Conduct research for senior staff members
 • News gathering and reporting
 • Assist in the every day-to-day work at ISDP

Qualifications and Competences
Required

 • Undergraduate degree in social sciences, economics or law
 • Fluency in spoken and written English
 • Strong research and drafting skills
 • Excellent coordination and communications skills

Desired

 • Ability to work independently and work in an international team

Application process
Send your CV, cover letter and a written sample (in English) to Ebba Mårtensson at emartensson@isdp.eu before November 10, 2013. Incomplete applications will not be considered.

Please note that all intern positions at ISDP are unpaid and that we are unable to admit interns over summer and winter holidays. Due to the high number of internship applications we receive we regret that we may not respond to all requests. Only shortlisted candidates will be contacted.

Visit our website www.isdp.eu to learn more about ISDP.

......................................................................................................................................................

131017

Diplomat Communications söker nya talanger!


Diplomat Communications, en av Sveriges ledande konsultbyråer inom strategisk kommunikationsrådgivning, söker nu ambitiösa och talangfulla studenter till vårens Internship-program.

Vi söker dig som vill prova på arbetet som kommunikationskonsult. Vi erbjuder en spännande arbetsmiljö, trevliga kollegor och goda utvecklingsmöjligheter. Diplomats Internship-program är ett avlönat halvtidsuppdrag under våren, med start i januari. Vi söker dig som brinner för kommunikation. Du tycker om och är bra på analysarbete, att uttrycka dig i tal och skrift, är idérik och har ett starkt affärs- och samhällsintresse. Erfarenheter av kommunikation, media och politik är meriterande.

Sista ansökningsdag är 29 oktober. Läs mer www.diplomatcom.com/sv/karriar/ och skicka din ansökan till career@diplomatcom.com. Ansökan ska innehålla CV och personligt brev. Det personliga brevet ska vara på svenska, CV på svenska eller engelska.

Frågor om Internship-programmet besvaras av Arvid Stenback Lund via mail arvid.stenback-lund@diplomatcom.com eller tel. 076-94 25 340.

www.diplomatcom.com

......................................................................................................................................................

131017

Studerandepraktik på Utrikesdepartementet/Protokollet/Besöksgruppen


Utrikesdepartementet, Protokollet
Utrikesdepartement ansvarar tillsammans med utlandsmyndigheterna för Sveriges förbindelser med andra länder. Protokollet är en av utrikesdepartementets enheter som består av cirka 20 medarbetare och är uppdelad i två grupper. Den ena är besöksgruppen, som ansvarar för statsbesök och andra officiella besök på hög nivå. Den andra är rättsgruppen, som ansvarar för kontakter med de utländska ambassaderna och konsulaten i Sverige. Vi söker nu en praktikant med huvudsaklig placering i besöksgruppen för en 20-veckorsperiod med början i januari 2014.

Dina arbetsuppgifter
I uppgifterna ingår bl.a. att delta i arbetet med planering och arrangerande av inkommande och utgående statsbesök samt andra officiella besök till den svenska regeringen. Praktiken kommer även att innefatta förberedelser av internationella möten och konferenser samt kontakter med utländska ambassader, konsulat och internationella organisationer. Som praktikant kommer du att få delta i den dagliga verksamheten med varierande uppgifter och därmed få en god inblick i både hur arbetet på besöksgruppen och övergripande på Utrikesdepartementet fungerar.

Meriter och önskvärda egenskaper
Vi ser gärna att du som praktikant

 • har relevant studieinriktning inom exempelvis statsvetenskap, ekonomi, juridik eller journalistik/kommunikation
 • är i slutet av dina universitetsstudier
 • är ambitiös, noggrann, organisatorisk och kan snabbt sätta dig in i nya uppgifter
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska (kunskaper i ytterligare språk är meriterande).

Förutsättningar för praktik
För att en praktikant ska få tjänstgöra inom utrikesförvaltningen måste denne ha en huvudman. Huvudmannen ska vara universitetet eller högskolan där praktikanten studerar. Om praktiken inte ingår som poänggivande kurs ska institutionen intyga att praktiken är relevant för den studerandes utbildningsinriktning. Praktikanten uppbär ingen lön. Förmåner i form av bidrag till uppehälle eller bostadskostnader, resor till eller från stationeringsorten eller motsvarande får inte heller utbetalas av departementet. Den studerande ska vara försäkrad genom sitt universitet/sin högskola. Det ankommer på den sökande att tillse att de formella kraven är uppfyllda.

Ytterligare ett krav är att praktikanten kan stanna i 20 veckor. Praktikplatsen påbörjas normalt i början av januari, efter överenskommelse mellan praktikant och arbetsgivare.

Säkerhetskontroll
Praktiktjänstgöringen inom utrikesförvaltningen ställer särskilda krav på säkerhetskontroll. Säkerhetskontrollen av praktikanten sker i form av registerkontroll (vilket förutsätter svenskt medborgarskap), intervjuer, referenstagningar samt granskning av betyg och CV m.m.

Intresseanmälan
Skicka ditt personliga brev och CV där du anger två referenspersoner i elektronisk form till katrin.andre@gov.se.

Skicka inga betygskopior eller intyg. Dessa vill vi att du tar med dig om du blir kallad till intervju. Rubricera intresseanmälan ”Studerandepraktik-PROT-B”. Ansökningarna för vårterminen 2014 ska vara inne senast den 1 november 2013. Endast de som blir kallade till intervju kommer att kontaktas. Besked om intervju och erbjudande om praktikplats kommer att ges så snart det är möjligt.

Den som har frågor är välkommen att kontakta gruppchefen Lars-Erik Tindre på telefon 08-405 91 61 eller via mail lars-erik.tindre@gov.se alternativt nuvarande praktikanten Karin Agger på telefon 08-405 31 29 eller via mail karin.agger@gov.se.

......................................................................................................................................................

131017

Praktikplatser på UD-FMR våren 2014


UD:s enhet för folkrätt, mänskliga rättigheter och traktaträtt (FMR) tar varje termin emot praktikanter för att erbjuda studerande en möjlighet att, under handledning, få kunskap om och erfarenhet av Utrikesförvaltningen genom att aktivt ta del av enhetens verksamhet. Praktiken syftar också till att vara till nytta för praktikanterna i studierna, till exempel i uppsatsarbete.

Vi välkomnar nu praktikanter våren 2014 fr o m den 27 januari 2014. I första hand tar vi emot juriststuderande, men också de med annan för enheten relevant utbildning är välkommen att söka. Vi ser helst att sökanden är i slutfasen av utbildningen och kan genomföra 20 veckors praktik. Vi tar emot en till två praktikanter inom respektive område (a) mänskliga rättigheter, (b) allmän folkrätt (c) mål i Europadomstolen för de mänskliga rättigheterna och vissa FN-kommittéer och (d) demokrati och mänskliga rättigheter i utvecklingssamarbetet.

Praktikanten ska vara inskriven som student vid svenskt universitet/högskola. Om praktiken helt eller delvis inte ingår som poänggivande kurs ska institutionen intyga att praktiken är relevant för den studerandes utbildningsinriktning. Alternativt ska studenten vara inskriven vid Arbetsförmedlingen och anvisas praktikplats i form av arbetsmarknadspolitisk åtgärd enligt aktuella bestämmelser. Praktikanten ska vara försäkrad genom sitt universitet/högskola, annan huvudman eller i egen regi. Då något anställningsförhållande inte råder utgår ingen ekonomisk ersättning eller andra förmåner. Enligt gällande regler är svenskt medborgarskap ett krav vid praktik på UD och en registerkontroll är en förutsättning för praktikplatsen. Registerkontroll blir aktuellt för den student som antas som praktikant.

Ansökningar om praktik ska skickas med till: UD-FMR-Praktik@foreign.ministry.se.
eller till Enheten för folkrätt, mänskliga rättigheter och traktaträtt, FMR, Utrikesdepartementet, 103 39 Stockholm (kontaktperson: Gunilla Lundberg, tel. 08-405 50 85, e-post: gunilla.i.lundberg@gov.se).

Märk gärna försändelsen "Praktik". Ansökan ska innehålla en presentation av den sökande med meriter (betyg etc.), vitsord från eventuell handledare samt om möjligt uppgift om aktuella uppsatsämnen. Vid urvalet kommer FMR att ta hänsyn till de sökandes meriter samt till en rimlig fördelning av praktikanter från de olika institutionerna. De praktikanter som hittills har antagits har alla läst någon eller flera specialkurser i mänskliga rättigheter och/eller folkrätt i övrigt.

Ansökningarna för våren 2014 ska vara inne senast den 23 oktober 2013. Vi hoppas kunna återkomma med beslut i början av november.

Per Sjögren

Departementsråd
Chef för enheten för folkrätt, mänskliga rättigheter och traktaträtt

......................................................................................................................................................

131017

Praktikant till sekretariatet för ordförandeskapet i det Globala Forumet för migration och utveckling (GFMD)


GFMD sekretariatet söker en praktikant för våren 2014.

Vill du få en unik möjlighet att som praktikant vara en del av ett spännande internationellt projekt inom migration och utveckling?

Det Globala forumet för migration och utveckling (GFMD) , är en mellanstatlig, informell plattform för dialog som står utanför FN-systemet men som är öppen för alla FN:s medlemsstater. Syftet är att främja en internationell dialog på området migration och utveckling.

Sverige är sedan 1 januari 2013 ordförande i GFMD och kommer att vara det fram till juni 2014. Ett sekretariat för det svenska ordförandeskapet i GFMD har etablerats och ligger organisatoriskt under justitiedepartementet men arbetar på uppdrag av såväl justitiedepartementet som utrikesdepartementet.

Ordförandeskapet i GFMD innebär att Sverige förbereder prioriteringar, arbetsprogram och tematiskt innehåll samt står värd för möten i Genève, Stockholm och andra delar av världen. Ordförandeskapet avslutas med ett stort möte i Stockholm 14-16 maj 2014 med omkring 700 deltagare från cirka 150 länder.

Praktikanten kommer till stor del vara involverad i arbetet med att förbereda Forummötet i Stockholm i maj 2014. Som praktikant får du även en god insyn i och förståelse för arbetet i Regeringskansliet i stort då samarbete sker med flera olika departement. Att göra praktik på GFMD-sekretariatet innebär varierande arbetsuppgifter i ett dynamiskt team och vi söker dig som är i slutet av din utbildning och har särskilt intresse för internationellt samarbete, och migration och internationella utvecklingsfrågor. Det är viktigt att du, som teamets övriga medlemmar, även är flexibel och har god organisatorisk förmåga då arbetet präglas av högt tempo och stor variation av situationer och uppgifter. För att kunna tillgodogöra dig praktiken på ett bra sätt ser vi det som önskvärt att du har en mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift, på såväl svenska som engelska då de internationella kontakterna kan vara omfattande.

Praktikperiod: Praktikperioden motsvarar en universitetstermin under vårterminen, dvs. 20 veckor och sker på heltid. Ekonomisk ersättning utgår inte.

Villkor för praktik: att du är inskriven vid universitet/högskola. Om praktik inte ingår som poänggivande kurs ska institutionen där du läser intyga att praktiken är relevant för din utbildningsinriktning.

Ansökan ska bestå av:

 • personligt brev
 • CV
 • kopior på betyg
 • två referenser inklusive kontaktuppgifter
 • registreringsintyg från din institution eller motsvarande utdrag ur kursregister

Skicka din ansökan till: kerstin.aberg@gov.se

Sista ansökningsdag: Ansökningshandlingarna ska vara oss tillhanda per e-post senast 31 oktober 2013.

Mer information om oss finns på www.regeringen.se/gfmd

Välkommen med din ansökan!

......................................................................................................................................................

131017

Inbjudan till diskussion om Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning
- en utredning i processmöjligheter för kränkta enskilda individer


Sverige har ratificerat FN:s konvention om mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättning och åtagit sig att göra det möjligt för personer med funktionsnedsättning att leva oberoende och fullt ut delta på livets alla områden. Svenskdiskrimineringslagstiftning innehåller dock inget förbud mot diskriminering i form av underlåtenhet att vidta åtgärder för tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Att tillgänglighet inte finns med som diskrimineringsgrund
och lagstöd saknas medför svårigheter för enskilda kränkta individer att tillvarata sina rättigheter i svensk domstol. Seminariet kommer att diskutera andra möjligheter för enskilda att driva skadeståndstalan för kränkande behandling vid bristande tillgänglighet.

Datum och tid: 24 oktober 2013 kl 15.00-17.00

Lokal: DO:s lokaler bottenvåningen

Adress: Torsgatan 11

Anmäl intresse till secretariat@applyhumanrights.com.

......................................................................................................................................................

131016

Praktik höst/vinter


Advantage Juristbyrå erbjuder praktikplats i 10 veckor för juridikstudenter under höst/vinter. Praktiken utförs på vårt kontor i Hammarby sjöstad.

Som praktikant hos oss kommer Du som student att få inblick i hur det kan vara att arbeta på en juristbyrå och vilka arbetsuppgifter som finns. I praktiken ingår att ta del av alla på juristfirman förekommande arbetsuppgifter. Under praktikperioden kommer Du således att sysselsätta Dig såväl med administrativa göromål som med kvalificerat juridiskt arbete.

Som exempel på arbetsuppgifter kan nämnas: upprättande av brev till klienter och motparter, upprättande av diverse inlagor till domstolar och myndigheter samt rättsutredningar. Du kommer även att ges tillfälle till att närvara vid klientbesök och domstolsförhandlingar.

Vi söker dig som är glad, positiv och serviceinriktad, våra klienter är vana vid att vi alltid är tillgängliga och erbjuder personlig service.

Skicka ett personligt brev och CV till praktik@advantagejuristbyra.se. Skriv också några rader om dina juridiska intresseområden och tidigare arbetslivserfarenheter.

......................................................................................................................................................

131016

Jur.stud för praktik, under våren 2014, sökes till familjerättslig byrå


Mina jurister är en familjerättslig juristbyrå som erbjuder en stark partner i känsliga familjeärenden och rättsprocesser. Vi arbetar med en unik kombination av att starkt driva ärenden i rätten och fungerar som stöd under mycket svåra processer.

Just nu söker vi en praktikant som hos oss kan få inblick i hur en familjerättslig byrå fungerar med dess olika arbetsuppgifter samt det personliga mötet med klienter.

Som praktikant ges möjligheten att få inblick i hur det kan vara att arbeta på en juristbyrå och vilka arbetsuppgifter som finns. I praktiken ingår att ta del av alla på byråns förekommande arbetsuppgifter. Praktikanten får därför sysselsättas med administrativa göromål samt med kvalificerat juridiskt arbete.

Sökande
Bör vara en trevlig person som kan arbeta självständigt samt med integritet och gott omdöme. Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. Ett intresse för familjerättsliga frågor är en förutsättning.

Ansökan
Vänligen sänd in ett personligt brev där du förklarar varför du är intresserad av att praktisera på Mina jurister. Bifoga CV samt ange två referenspersoner som vi kan nå per e-post eller telefon. Ansökan ska skickas per e-post till mina@minajurister.se

......................................................................................................................................................

131014

Praktik på Advokatbyrån Lege AB


Advokatbyrån Lege AB är en humanjuridisk advokatbyrå. Vår inriktning och kompetens är som försvarare eller målsägandebiträde i brottmål, ombud i vårdnadstvister och tvister om umgänge och barns boende samt övrig humanjuridik.

Vi söker nu två uppsatspraktikanter.

Mer information om oss hittar Du på www.lege.se.

Ansökan skickas snarast möjligt till kontakt@lege.se. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV, betyg samt referenser.

......................................................................................................................................................

131014

Law Student Trainee Programme


Hösten 2010 lanserade vi vårt unika Law Student Trainee-program (LSTP) som erbjuder värdefull arbetslivserfarenhet redan under studietiden. LSTP vänder sig till dig som avslutat termin 5, 6 eller 7 på juristprogrammet och vill ha ett heltidsarbete i fyra månader. Under din traineeperiod arbetar du tillsammans med professionella, kompetenta och trevliga kollegor och lär dig hur vi arbetar med våra svenska, nordiska och internationella klienter. Du arbetar såväl självständigt som i team och får handledare som ger dig praktisk vägledning under praktiken. Sammantaget kommer du att få kunskaper, färdigheter och kontakter som kan vara hjälp på vägen till att bli en framgångsrik jurist. Traineetjänsten är avlönad med 16 000 kr i månaden.

Vem söker vi?
Vi söker ambitiösa juriststudenter som vill satsa på sin framtida karriär! Är du engagerad, serviceinriktad, positiv och vill få en ovärderlig inblick i arbetet på en nordisk advokatbyrå? Då tror vi att du passar utmärkt hos oss. För att vara aktuell för tjänsten ska du ha avslutat termin 5,6 eller 7 vid programmets start.

När och hur ansöker du?
Till våren 2014 söker vi Law Student Trainees som kommer att arbeta inom något av våra verksamhetsområden; transaktioner och tvister. Om du tycker detta låter intressant, skicka in din ansökan tillsammans med CV, personligt brev och betyg samt eventuella intyg.

Vårens LSTP börjar 3 februari 2014 och slutar 31 maj 2014. Sista ansökningsdag är 15 november 2013. Vänligen skicka din ansökan via vår hemsida www.hannessnellman.com/careers/sweden

Om du har några frågor, kontakta Henriikka Tihinen, +46 70 000 098 eller henriikka.tihinen@hannessnellman.com

......................................................................................................................................................

131014

Praktikplats på advokatbyrå vårtermin 2014


Juristdomänen, Advokatfirman Endsjö AB erbjuder praktikplats till juridikstudent som vill få en god inblick i arbetet på en advokatbyrå med humanjuridisk inriktning.

Advokatfirman sysselsätter tre jurister och en ekonomiansvarig. Juristerna arbetar främst inom områdena familjerätt, utlänningsrätt, LVU och brottmål.

Se mer info: www.juristdomanen.se

Praktikanten kommer under vägledning att arbeta med rättsutredningar, protokollföring, kontakter med rättssökanden, domstolar, statliga och kommunala myndigheter samt sedvanliga administrativa göromål.

Praktiken läggs upp enligt överenskommelse som en del i examensarbetet.

Ansökan tas emot via e-post/brev så snart som möjligt.

Juristdomänen, Advokatfirman Endsjö AB
Skeppsbron 30, 1 TR
111 30 STOCKHOLM
info@juristdomanen.se

......................................................................................................................................................

131014

Vill du vara med och stärka tillväxt och konkurrenskraft samt värna om fri rörlighet inom EU?


Inremarknadsgruppen på Utrikesdepartementet söker nu två praktikanter för våren 2014.

Inremarknadsgruppen arbetar med att inom Regeringskansliet samordna Sveriges politik i frågor som syftar till att skapa en effektiv EU-marknad med fri rörlighet för varor, tjänster, personer och kapital. Vi arbetar för en öppen handel, undanröjande av handelshinder och förstärkt tillväxt och konkurrens i företagens och konsumenternas intresse. Verksamheten tillhör handelsministerns ansvarsområde inom regeringen.

Just nu fokuserar vårt arbete på att stärka Europas tillväxt och konkurrenskraft i ljuset av den ekonomiska krisen. Den inre marknaden lyfts fram som motorn för Europas tillväxt, och vi håller samman ett omfattande utvecklingsarbete innefattande ett antal förhandlingar. Våra praktikanter får även en god insyn i och förståelse för arbetet i Regeringskansliet.

Vi söker dig som är i slutet av din ekonom- eller juristutbildning, med särskilt intresse för EU:s ekonomiska integration och/eller den EU-rätt som är relaterad till den inre marknaden och som vill omsätta kunskaper i praktiken. Du ska kunna ta egna initiativ och ha förmågan att arbeta självständigt. Det är också viktigt att du är flexibel då vårt arbete håller ett högt tempo med stor variation på situationer och uppgifter. Vi hoppas även att du kommunicerar väl i tal och skrift.

Praktikperiod: Praktikperioden motsvarar en universitetstermin under vårterminen 2014, dvs. 20 veckor och sker på heltid. Ekonomisk ersättning utgår inte.

Villkor för praktik: är att du ska vara inskriven vid universitet/högskola. Om praktik inte ingår som poänggivande kurs ska institutionen där du läser intyga att praktiken är relevant för din utbildningsinriktning.

Ansökan ska bestå av:

 • personligt brev
 • CV
 • kopior på betyg
 • tre referenser inklusive kontaktuppgifter
 • registreringsintyg från din institution eller motsvarande utdrag ur kursregister

Skicka din ansökan till: christina.andersson-backman@gov.se

Sista ansökningsdag: Ansökningshandlingarna ska vara oss tillhanda per e-post senast 1 november 2013

Mer information om oss finns på www.regeringen.se/inremarknaden

Välkommen med din ansökan!

......................................................................................................................................................

131009

Öppet hus på Attunda tingsrätt den 12 oktober


Välkommen till oss på Tingsvägen 11 i Sollentuna!

Du kan se på rättegångsspel, lyssna på intressanta miniföreläsningar samt ställa frågor till våra domare men även till åklagare, advokater, nämndemän, familjerätten, brottsofferjouren och frivården. Du kan också titta på våra rättegångssalar och den moderna teknik som vi använder. Vi har öppet mellan kl. 10 och 15.

Rättegångsspel
Kl. 10.30, 11.15, 12.00, 12.45, 13.30 och 14.15

Enklare rättegångsspel speciellt anpassat för barn
Kl. 11.00 och 13.00

Miniföreläsningar
Kl. 10.15 och 12.45 Unga som begår brott
Kl. 10.45 och 13.15 Vad gör tingsrätten när föräldrar bråkar om sina barn?
Kl. 11.15 och 13.45 Domskrivning – förstår ni vad vi skriver?
Kl. 11.45 och 14.15 Varför friades mördaren? – om bevisvärdering
Kl. 12.15 och 14.45 Hur blir man domare?  

www.oppendomstol.se

......................................................................................................................................................

131009

Intresserad av export till nya marknader? Praktikant sökes till Regeringskansliets projektexportsekretariat på Utrikesdepartementet, Våren 2014


Är du dessutom analytisk, driven, duktig på att skriva och intresserad av näringslivsfrågor?

I så fall kan du vara rätt person för att praktisera hos oss på Regeringskansliets projektexportsekretariat (UD FIM PES) på enheten för främjande och EU:s inre marknad vid Utrikesdepartementet.

Regeringskansliets projektexportsekretariat (PES) arbetar för handelsministerns exportvision genom att delfinansiera exportfrämjande insatser riktade mot offentliga kunder inom sektorer som t.ex. telekommunikation/IT, energi, trafik och transport, hälso- och sjukvård, i tillväxtländer utanför EU. Insatserna är riktade och affärsnära och ska bidra till ett förstärkt offentligt främjande i utrikesrepresentationen på snabbväxande marknader i Afrika, Asien, Latinamerika, Mellanöstern, Nordafrika och Central- och Östeuropa. Regeringskansliets Projektexportsekretariats delfinansiering av insatser kompletterar den exportfrämjande verksamhet som bedrivs av Sveriges export- och investeringsråd och Sveriges utlandsmyndigheter. UD FIM PES består av sju medarbetare. Chef och huvudman för verksamheten är ambassadör Victoria Jacobsson.

Regeringskansliets projektexportsekretariat (UD FIM PES) söker en praktikant för vårterminen 2014 med start den 15/1. Praktiken erbjuder omväxlande och spännande uppgifter med stora möjligheter till självständighet och egna initiativ. Under 2013 har vi byggt upp en helt ny verksamhet och vi söker någon som kan hjälpa oss att utveckla den vidare. Praktikuppgifterna är kvalificerade och vi erbjuder en högt motiverad praktikant en intressant arbetsplats.

Praktiken är oavlönad och öppen för personer som är inskrivna som studenter vid svenska universitet/högskolor. Om praktik ej ingår som poänggivande kurs ska institutionen intyga att praktiken är relevant för den studerandes utbildningsinriktning.

Du som söker ska ha max ett år kvar av dina studier till civilekonom, civilingenjör, statsvetare eller jurist.

Ansökan med CV och personligt brev skickas till kanslisekreterare christina.christiansson@gov.se senast den 8/11 2013.

Om ni har några frågor kontakta gärna kanslisekreterare Christina Christiansson via mejl.

Du kan också läsa mer om vår verksamhet på:

http://www.regeringen.se/pes

......................................................................................................................................................

131009

Öppen domstol - döm själv den 12 oktober


Besök Sveriges största domstol lördagen den 12 oktober kl. 11-15! Hur går det till när domstolen dömer? Vår personal är på plats och svarar på dina frågor! Du hittar oss på Tegeluddsvägen 1, t-bana Gärdet.

Vi bjuder på fika och här är några exempel på vad du får uppleva under dagen:

 • Delta i en rättegång och testa domstolstekniken
 • Ställ frågor till personalen! Vill du ta reda på hur man blir domare? Få veta vilka mål vi avgör? Bläddra i domar? Se våra lokaler? Då är du välkommen hit!

Förvaltningsrätten i Stockholm, www.forvaltningsrattenistockholm.domstol.se/

......................................................................................................................................................

131009

Har du skrivit uppsats om fri- och rättigheter? Ansök om Centrum för rättvisas stipendium


Centrum för rättvisa är en ideell stiftelse som värnar individens rätt genom att driva rättsprocesser och delta i samhällsdebatten. Den 1 november är sista ansökningsdag för 2013 års uppsatsstipendium om 25 000 kronor.

Midander-Lönnstipendiet delas årligen ut till den bästa examensuppsatsen om fri- och rättigheter inom ämnen som processrätt, skadeståndsrätt och förvaltningsrätt. Förra årets stipendium tilldelades dåvarande Stockholmsstudenten Erik Thilén för sin uppsats ”Integritet, effektivitet och den fria bevisprövningen - användning i brottmål av bevisning åtkommen genom integritetskänsliga åtgärder, särskilt i ljuset av Europakonventionen.” Andra års vinnare har avhandlat ämnen såsom talerätt enligt Europakonventionen eller skadeståndsrättens utveckling till följd av Europakonventionens krav på effektiva rättsmedel.

Ansökan innehållande uppsats samt betyg skickar du per post till Centrum för rättvisa, Box 2215, 103 15 Stockholm eller per e-post till studentansvarig Anna Rogalska Hedlund, anna.rogalska-hedlund@centrumforrattvisa.se senast den 1 november. Prisutdelningen är den 12 november. Läs mer på www.centrumforrattvisa.se/student.

......................................................................................................................................................

131007

Moderna Försäkringar söker extrapersonal till avdelningen för Privatskador


Vi söker studenter med intresse för försäkring och skadereglering:

Vi behöver förstärka gruppen för Privatskador med extrapersonal som kan arbeta vid behov under terminerna samt under semesterperioden sommaren 2014.

Gruppen består av kompetenta medarbetare inom egendoms- och reseskador.

Arbetsuppgifterna består i att på bästa sätt hjälpa våra kunder till snabb och korrekt ersättning via telefon. Enklare skadereglering och posthantering ingår också i uppgiften. Ju mer du lär dig desto mer komplicerade ärenden får du hantera. Vi strävar efter att göra kundens upplevelse av vår service så smidig, effektiv och personlig som möjligt.

Vem är du:
Vi söker dig som tycker att skadereglering och försäkring låter spännande och som vill ge våra kunder den bästa service. Du är en person som är positiv och vill finna enkla, flexibla lösningar på våra kunders problem. Du tycker om att ha roligt tillsammans med dina arbetskollegor i en stark teamkänsla. Du är grym på kundservice, snabb i dina beslut och gillar att prestera på topp. Dessutom är du en härlig person att jobba med!

Du kommer att jobba i en grupp med andra skadereglerare specialiserade inom egendoms-, och reseskador.
Vi sitter i fräscha och moderna lokaler.

Adress:
Sveavägen 167
103 98 Stockholm

Intresserad:
Urval kommer att ske löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag, maila ditt brev och CV till lise-lotte.johansson@modernaforsakringar.se

Om du har frågor om tjänsten så är du välkommen att ringa:
Lise-Lotte Johansson, Skadechef Privatskador Stockholm, 070-735 63 45.
Facklig representant är Ulrika Berg Nilsson 040-6666938

......................................................................................................................................................

131002

Sveriges ambassad i Warszawa söker två praktikanter till våren 2014


Ambassaden täcker ett brett verksamhetsområde i vilket ingår politisk, ekonomisk och handelspolitisk rapportering, EU-frågor, ett omfattande Sverigefrämjande samt rättsliga, konsulära och administrativa områden. Vid ambassaden arbetar ett 20-tal personer.

Ambassaden söker inför våren 2014 två praktikanter för att delta i ambassadens politiska, ekonomiska och handelspolitiska arbete. Arbetsuppgifterna har starkt fokus på både EU-relaterade frågor samt på polsk inrikespolitik. Visst Sverigefrämjande kan även komma att ingå. Praktikuppgifterna kräver god förmåga att skriva på, framförallt, svenska. Mycket goda kunskaper i engelska förutsätts. Kunskaper i polska är meriterande. Vana av informationshämtning, självständigt arbete och skriftlig presentation är ett krav. Du bör även vara socialt utåtriktad och ha lätt för att knyta nya kontakter.

Ambassaden söker främst dig vars studier är inriktade på ekonomi, statskunskap eller juridik. Du bör ha ett levande intresse för politik, ekonomi och samhällsfrågor i stort. Du bör ha genomfört större delen av din utbildning och du ska vara inskriven som student vid universitet/högskola. Är du student vid ett utländskt universitet kan du också komma ifråga. Om praktik inte ingår som poänggivande kurs ska institutionen/din handledare intyga att praktiken är relevant för din utbildningsinriktning. Svenskt medborgarskap är ett krav för praktikplats.

Praktikperioden avser vårterminen 2014. Exakt datum inom perioden bestäms i samråd med ambassaden.

Försäkring
Du måste vara försäkrad i Student-UT genom ditt universitet/din högskola eller ha en annan försäkring med motsvarande omfattning.

Ansökan
Skicka din ansökan, bestående av ett personligt brev på svenska, CV, betygskopior där dina universitetsbetyg ska framgå och namnge minst tre referenspersoner, gärna från såväl läroanstalt som ev. arbetsplats, till ambassaden.warszawa@gov.se.

Praktiken, som omfattar 20 veckor på heltid är oavlönad och kan finansieras med studiemedel.

För att beaktas måste din ansökan ha inkommit till ambassaden senast den 20 oktober 2013.

Frågor
Frågor kan ställas till ambassaden via e-mail: ambassaden.warszawa@gov.se eller direkt till vanda.czifra@gov.se alt. elenor.hansson-lundstrom@gov.se. Telefon: +48 22 640 89 00. Adress: Embassy of Sweden, Ul. Bagatela 3, PL-00-585 WARSAW, Poland.

......................................................................................................................................................

130930

Karriärseminarium: Biståndsarbetarens värld


Sonny Östberg, erfaren biståndsarbetare berättar om
- arbetsgivarna i branschen,
- trender i biståndsarbetet,
- biståndets pros & cons,
- lokala aktörer,
- resultatmätning, etc.

Sonny Östberg har arbetat med internationellt bistånd som volontär, handläggare, chef, landrepresentant, konsult, inom NGOs och UNDP i mer än 40 år, hälften utomlands.

Datum: Onsdag 2 oktober
Tid: Kl 15.00-16.30
Plats: Ekosalen, Studenthuset

......................................................................................................................................................

130927

Praktik vid generalkonsulatet i New York


Sveriges generalkonsulat i New York söker två praktikanter för tjänstgöring från januari 2014 till maj/juni 2014 (start- och slutdatum är flexibla efter överenskommelse). En av praktiktjänsterna har fokus på kommunikationsarbete och svenskt kulturfrämjande, den andra på att främja svenskt näringsliv.

Praktikant med inriktning på kommunikation och kultur
Praktikanten med inriktning på kommunikation och kultur kommer främst att jobba med marknadsföring av svensk kultur i New York-området. Arbetsuppgifterna inbegriper bland annat att bistå vid uppdateringar av generalkonsulatets webbsida (genom webbpubliceringssystem), samt profiler på Facebook, Twitter, Flickr och Instagram; besvara informationsförfrågningar samt delta i den dagliga verksamheten med att samordna Sverigefrämjande evenemang. Administrativa uppgifter kommer även att förekomma. Handledare är Melinda Martino, Director of Public Affairs and Communications.

Efterfrågad profil
- Relevant eftergymnasial utbildning (pågående eller nyligen avslutad), t ex inom kommunikation
- Insikter och kunskap om svenskt och amerikanskt kulturliv
- Mycket god språkfärdighet i både svenska och engelska
- Erfarenhet och kompetens inom sociala medier
- Kunskaper i InDesign och/eller Photoshop är meriterande

Praktikant med inriktning på näringsliv
Praktikanten kommer att jobba med handels- och investeringsfrämjande: bistå svenska och amerikanska företag med information; bidra med rapporter som behandlar olika frågor om företagsetablering; arbeta med generalkonsulatets sociala medier (Twitter och LinkedIn) samt samordna näringslivsfrämjande evenemang. Administrativa uppgifter kommer även att förekomma. Handledare är Laurent Oster, Director of Commercial and Economic Affairs.

Efterfrågad profil
- Relevant eftergymnasial utbildning (pågående eller nyligen avslutad), t ex inom företagsekonomi
- Insikter och kunskap om svenskt och amerikanskt näringsliv
- Mycket god språkfärdighet i både svenska och engelska
- Goda kunskaper i PowerPoint
- Entreprenörsanda

Praktiktjänsterna är öppna för alla nationaliteter, men sökande måste tala flytande svenska och engelska. Om behov finns hjälper konsulatet till att ordna visum för praktikperioden (visumet är kostnadsfritt för praktikanten). Praktiken är obetald och generalkonsulatet kan inte erbjuda ersättning för boendekostnader. Konsulatet hjälper dock gärna till med tips gällande stipendier, boende samt andra praktiska råd. Det finns inga krav på att praktiken ska vara en del av en utbildning eller kvalificera för högskolepoäng.

Ansökningar tas emot till och med den 13 oktober 2013. Ansökan ska innehålla personligt brev på engelska, CV på svenska eller engelska, samt betyg (från högskola/universitet eller motsvarande).

Ansökan ska sändas med e-post till newyork@consulateofsweden.org. Ange vilken av tjänsterna ansökan gäller i ärenderaden.

Utlysningen finns även på konsulatets hemsida: http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/New-York/Om-oss/Praktiktjanstgoring/Utlysning-av-praktikplats-sys/

......................................................................................................................................................

130927

Volontärmöjlighet Migrantupplysning


Den svensk-internationella gruppen för flyktingstöd (SIGRA) söker två juridikstudenter för volontäruppdrag till sitt program för migrantupplysning.

Beskrivning
SIGRA:s program migrantupplysning bistår asylsökande, arbetsmigranter, personer utan legal status och andra utsatta migranter med information om svensk utlänningslagstiftning i syfte att minska deras utsatthet, och förbättra förutsättningarna för dessa grupper att fatta välgrundade beslut kring sin framtid. Programmet erbjuder: (1) Generell informationsgivning om svensk utlänningslagstiftning och individuell kartläggning av tillgängliga alternativ för asylsökande, arbetsmigranter, personer utan legal status och andra utsatta migranter, samt; (2) kartläggning och hänvisning till tillgängliga tjänster för migranter så som juridisk representation, arbetstillfällen och psykosocialt stöd mm.

Som volontär bistår du vår programkoordinator i kontakten med migranter som söker sig till SIGRA. Du kommer även efter hand att handha egna ärenden. Viss förkunskap om svensk utlänningslagstiftning är en fördel i volontärrollen.

Bakgrund
Svensk migrationslagstiftning erbjuder i dagsläget flera möjliga vägar till Sverige men lagstiftningen och tillhörande procedurer är komplicerade och svårförstådda, speciellt för personer som är obekanta med det svenska samhället. En studie utförd av SIGRA under hösten 2012 visar att bristande kunskap om svensk utlänningslagstiftning bland asylsökande och andra migranter är utbredd. Merparten av den information som ligger till grund för migranters beslut kommer från släktingar och vänner och är ofta ofullständig. Trots tillgång till juridiska biträden, extra informationsinsatser från Migrationsverket och hjälporganisationer så är stora grupper asylsökande och andra migranter fortfarande dåligt informerade om gällande regelverk och möjligheter i Sverige, vilket skapar en utsatthet hos denna grupp som i värsta fall kan leda till att individer och familjer med skyddsskäl nekas skydd i Sverige. Okunskap ökar också risken för att bli skuldsatt och utnyttjad av personer som på olika sätt medvetet profiterar på dessa gruppers utsatthet.

Profil
Vi söker dig som är juridikstudent och avklarat minst hälften av din utbildning. Att du avklarat eller för tillfället läser migrationsrätt är ett plus men inte ett krav. Andra erfarenheter av arbete med eller studier som rör migrationslagstiftning är meriterande. Som person är det viktigt att du är noggrann och har ett stort mått av ansvarskännande.

Omfattning
Volontärernas åtagande omfattar minimum fem timmar/vecka under en period på sex månader. Lunch- och reseersättning utgår. Majoriteten av arbetet utförs vid vår kontorsplats på Odenplan. Start: oktober 2013.

Ansökan: Skicka ditt CV och ansökan till contact@thesigra.org senast 13 oktober. Vid frågor, kontakta Simon på telefonnumret nedan.

The Swedish International Group for Refugee Assistance
contact@thesigra.org, phone: +46 739 842253, web: www.thesigra.org

......................................................................................................................................................

130926

Utlysning praktikplats vid Sveriges ambassad i Guatemala


Sveriges ambassad i Guatemala söker en praktikant till vårterminen 2014, med början måndagen den 13 januari 2014 och 20 veckor framåt.

Ambassaden är en regional ambassad och täcker förutom Guatemala även Honduras, El Salvador, Nicaragua, Costa Rica och Panama. Ambassaden har verksamhet inom följande verksamhetsområden: utrikes- & säkerhetspolitik samt mänskliga rättigheter, handel och främjande, utvecklingssamarbete, migration, konsulärt och verksamhetsstöd och verksamhetsutveckling.

I första hand söker vi en student som är i slutet av sin universitetsutbildning inom statskunskap, internationella relationer, freds- och konfliktkunskap, juridik, nationalekonomi eller annat relevant ämnesområde. Den sökande bör har god analytisk förmåga, betydande skrivkunskaper och ett genuint intresse för Latinamerika. Mycket goda kunskaper i spanska är ett krav. Praktiktjänstgöringen omfattar 20 veckor, är på heltid och är obetald.

Guatemala är ett postkonfliktland med omfattande kriminalitet och våld. Erfarenhet av att ha vistats i liknande miljöer är önskvärt.

För att kunna beredas praktikplats vid ambassaden måste sökanden vara svensk medborgare och inskriven som student vid svenskt universitet/högskola. Svenska studenter vid utländska universitet kan också komma ifråga för praktik. Om praktiken inte ingår som poänggivande kurs ska institutionen intyga att praktiken är relevant för den studerandes utbildningsinriktning. Praktiken är obetald och praktikanten förväntas själv ordna bostad i Guatemala City (ambassaden kan ge hjälp och vägledning). Praktikanten ska själv svara för en försäkring som täcker hela vistelsen. De flesta svenska högskolor/universitet har en försäkring för sina studenter som även gäller vid praktiktjänstgöring. Antagen praktikant kommer att genomgå säkerhetsprövning.

Ansökan ska innehålla:
- CV inklusive språkkunskaper;
- Personligt brev (max 1 sida) på spanska med en motivering till varför du vill ha praktikplatsen och hur den utgör ett led i din utbildning;
- Tre referenser med kontaktinformation. Det är viktigt att du anger referenspersonernas telefonnummer och e-postadresser i din ansökan.

Ansökan skickas till ambassadens e-postadress: ambassaden.guatemala@gov.se.
Skriv i e-postmeddelandets ärendefält ”Praktikant Guatemala VT 2014”.

Sista ansökningsdag är fredagen den 25 oktober 2013.

Har du frågor, vänligen kontakta handledare Kristine Erlandsson Juárez, e-post: kristine.erlandsson-juarez@gov.se

......................................................................................................................................................

130926

Praktikplats våren 2014


Enheten för multilateralt utvecklingssamarbete på Utrikesdepartementet söker nu praktikanter för vårterminen 2014.

Enheten för multilateralt utvecklingssamarbete, UD-MU, ansvarar för Sveriges politik inom multilateralt utvecklingssamarbete och humanitärt arbete. I ansvarsområdet ingår FN:s fonder och program, FN:s ekonomiska, sociala och humanitära verksamhet, Världsbanken och regionala utvecklingsbanker, samt tematiska multilaterala utvecklingsfonder, inom klimatområdet och global hälsa. Enheten samordnar genomförandet av regeringens strategi för multilateralt utvecklingssamarbete.

Enheten har ett 40-tal medarbetare och är uppdelad i fyra grupper: Gruppen för multilaterala utvecklingsbanker, FN-Gruppen, Gruppen för humanitär politik, och Gruppen för globala miljö- och klimatfrågor.

FN-gruppen ansvarar för FN:s fonder, program och fackorgan, FN:s ekonomiska, sociala och miljörelaterade verksamhet såsom UNDP, UNICEF, UNFPA.

Bankgruppen ansvarar bl.a. för Sveriges politik gentemot ett antal utvecklingsbanker, främst Världsbankgruppen men även Afrikanska utvecklingsbanken och Asiatiska utvecklingsbanken.

HUM-gruppen ansvarar för politik och stöd främst genom FN:s större humanitära organisationer, såsom WFP, UNHCR och UNRWA.

Klimatgruppen för globala miljö- och klimatfrågor ansvarar för utvecklingspolitiska aspekter av frågor om hållbar utveckling, miljö och klimat t.ex. Globala miljöfaciliteten (GEF).

Enheten består vidare av personer som arbetar med särskilda uppdrag, såsom exempelvis millenieutvecklingsmålen post- 2015, global hälsa och resultatfrågor inom de multilaterala utvecklings organen.

Praktikanten kommer att arbeta nära handläggarna i respektive grupp och få en god inblick i Sveriges arbete med multilaterala utvecklingsfrågor.

Observera att vi ej tar emot praktikanter för kortare tid än 20 veckor. Vi ser fram emot din ansökan senast den 18 oktober.

Villkor för att komma ifråga för praktikplats återfinns på Utrikesdepartementets hemsida: http://www.regeringen.se/sb/d/2722/a/14971

Några viktiga punkter på hemsidan återfinns nedan:
- Praktikant ska ha en huvudman från universitetet.
- Praktikperioden ska ingå i lärosätets ordinarie utbildningsprogram.
- Praktikperioden ska vara meriterande för akademiska poäng.
- Praktiken ska vara CSN-berättigad.
- Praktikant ska vara försäkrad genom egen försorg eller via lärosätet.
- Praktikant uppbär inte lön eller andra former av bidrag under praktikperioden.
- Uppsatsskrivande studenter tas ej emot som praktikanter då praktiken i sig ska utgöra ett led i utbildningen.

Ansökan skickas till ud-mu@gov.se alternativt till Regeringskansliet,
UD-MU, 103 39 Stockholm

Till ansökningsbrevet bifogas CV och betygsutdrag.

......................................................................................................................................................

130926

AIG – Marine Underwriter Assistant


AIG Europe Limited är ett dotterbolag till American International Group, Inc (AIG) som är ett ledande internationellt försäkringsbolag med kunder i över 130 länder. AIG erbjuder service åt industrier, företag, organisationer och privatpersoner genom ett av de mest omfattande internationella nätverken tillgängligt bland försäkringsbolag i världen.

AIG söker nu en Underwriter Assistant till Marineavdelningen till kontoret i Stockholm. AIG Sverige är en av marknadens största aktörer inom marin/transportförsäkring och hanterar både små kunder och komplexa internationella försäkringsprogram.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att assistera i riskbedömningen och premiesättningen av marin/transportförsäkringar där en god analytisk förmåga krävs. Du kommer att ingå i ett team på 4 personer. Tjänsten är en timanställning under vår- och hösttermin och vi ser att du kan arbeta 10-15h i veckan.

Krav och önskemål:
Vi ser att du att du har goda språkkunskaper då en stor del av vår korrespondens sker på engelska. Goda kunskaper inom IT och en viss teknisk läggning är också en fördel. Vi ser gärna att du har avslutat termin 4 av din utbildning.

Personlighet:
Du är självklart serviceinriktad och noggrann samt kan prioritera och organisera ditt arbete. Vi vill även att du ska vara flexibel, framåt, positiv och självständig. Det är viktigt att du är kommunikativ och orädd för att fråga. Arbetstempot kan ibland vara högt och du måste därför vara stresstålig. Som person har du lätt för att anpassa dig, har god samarbetsförmåga och nära till skratt.

AIG kan som en av världens största försäkringsorganisation erbjuda dig en stimulerande arbetsmiljö med goda möjligheter till internationell branschutbildning och karriär.

Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta;
- Alexander Sjöberg, Nordic HR Generalist, +45 91 37 53 46

Vid frågor rörande tjänsten är du välkommen att kontakta;
- Elisabeth Kvarns, Claims Manager, elisabeth.kvarns@aig.com

Du ansöker via vår karriärportal som du finner på www.aig.com.

......................................................................................................................................................

130925

Uppsatspraktik på Advokatbyrå Omnia


Advokatbyrån erbjuder praktik för juridikstudenter, företrädesvis inom ramen för examensarbetet. Praktiken utförs på vårt kontor i Södertälje.

Som praktikant hos oss kommer Du som student att få inblick i hur det kan vara att arbeta på en advokatbyrå och vilka arbetsuppgifter som finns. I praktiken ingår att ta del av alla på advokatbyrån förekommande arbetsuppgifter. Under praktikperioden kommer Du således att sysselsätta Dig såväl med administrativa göromål som med kvalificerat juridiskt arbete. Som exempel på arbetsuppgifter kan nämnas: posthantering, telefonservice, upprättande av brev till klienter och motparter, upprättande av diverse inlagor till domstolar och myndigheter samt rättsutredningar. Du kommer även att ges tillfälle till att närvara vid klientbesök och domstolsförhandlingar.

Eftersom advokatbyrån tar emot praktikanter kontinuerligt, kan Du när som helst skicka en intresseanmälan per brev eller e-post. Skriv några rader om Dig själv, dina juridiska intresseområden och tidigare arbetslivserfarenheter. Bifoga gärna betygskopior. Vi hör sedan av oss angående tid för ett möte.

Advokatbyrån Omnia AB
Järnagatan 6 A, 2 tr
151 72 Södertälje
Mail: info@advokatomnia.se
Hemsida: www.advokatomnia.se

......................................................................................................................................................

130925

Modern Times Group MTG AB söker två uppsatspraktikanter till våren 2014


MTG erbjuder 10 veckors praktik till en juridikstudent som är i slutskedet av utbildningen och vill kombinera uppsatsskrivandet med praktik.

MTG är en internationell mediekoncern som är verksam i fyra kontinenter inom fri-TV, betal-TV, radio- och TV-produktion och är noterat på Nasdaq OMX i Stockholm. Inom koncernen finns välkända varumärken så som t.ex. Viasat, Viaplay, TV3, TV6, RIX FM, Bandit Rock och Strix Television.

Som praktikant hos oss på MTG kommer du att biträda bolagets fyra jurister i deras arbete, göra rättsutredningar och hantera mindre egna ärenden. Vi ser gärna att du som söker har fördjupat dig inom immaterialrätt och/eller medierätt. Praktikplatsen innebär arbete med intressant juridik i en kreativ och driven verksamhet som ständigt ligger i framkant i utvecklingen. Du får arbeta och utveckla dina kunskaper i en positiv och stimulerande miljö tillsammans med duktiga kollegor som gärna delar med sig av sina kunskaper. Praktiken kommer att vara handledarledd.

Självfallet är du som söker en kunnig, ambitiös, noggrann, resultatorienterad och stresstålig person. Du ska även ha lätt för att sätta dig in i nya ärenden och frågor, vara driven, besitta social kompetens och samarbetsförmåga samt inte ha några problem med att arbeta självständigt. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift i såväl svenska som engelska.

Praktikplatsen lämpar sig väl för dig som är intresserad av medieområdet och vill använda dina juridiska kunskaper i praktiken samtidigt som du får en god insikt om hur arbetet som bolagsjurist fungerar.

Som praktikant hos oss måste du vara försäkrad genom ditt universitet eller ha en annan försäkring med motsvarande omfattning.

Vi kommer under våren att erbjuda två praktikplatser, en under perioden 20 januari t.o.m. 4 april och en under perioden 7 april t.o.m. 13 juni, vänligen ange i din ansökan vilken av perioderna du söker dig till.

Placering sker i MTG´s lokaler på Ringvägen i Stockholm.

Besök gärna vår hemsida för mer information om MTG www.mtg.se

Sista ansökningsdag för praktikplatsen hos oss på MTG är den 1 november. Vänligen skicka din ansökan med CV, personligt brev och betyg från juristlinjen till legal@mtg.se. Om du har frågor kring praktikplatsen, kontakta Sandra Carlén, sandra.carlen@mtg.se eller Matilda Karlsson, matilda.karlsson@mtg.se.

Välkommen med din ansökan!

......................................................................................................................................................

130925

AIG Europe Limited – Skadereglerare


AIG Europe Limited är ett dotterbolag till American International Group, Inc (AIG) som är ett ledande internationellt försäkringsbolag med kunder i över 130 länder. AIG erbjuder service åt industrier, företag, organisationer och privatpersoner genom ett av de mest omfattande internationella nätverken tillgängligt bland försäkringsbolag i världen.

Skadehantering och service till våra kunder och försäkringsmäklare är mycket viktiga komponenter i vår affärsverksamhet. Till skadeavdelningen som idag består av 21 personer söker vi nu sex skadereglerare som skall hantera skador som tidigare hanterats externt.

Just nu söker vi 6 stycken Skadereglerare till vårt svenska kontor med start omgående.

Arbetsuppgifter
Skadereglering av motor-, olycksfall- och reseskador.

Krav och önskemål
Tjänsterna är tillsvidareanställningar. Tidigare erfarenhet av skadreglering, särskilt erfarenhet av personskadereglering och/eller reglering av motorskador är meriterande. Vi ser att du har goda språkkunskaper då en stor del av vår korrespondens sker på engelska. Goda kunskaper inom IT och en viss teknisk läggning är också en fördel.

Personlighet
Du är självklart serviceinriktad och noggrann samt kan prioritera och organisera ditt arbete. Vi vill även att du ska vara flexibel, framåt, positiv och självständig. Det är viktigt att du är kommunikativ och orädd för att fråga. Arbetstempot kan ibland vara högt och du måste därför vara stresstålig. Som person har du lätt för att anpassa dig, har god samarbetsförmåga och nära till skratt.

AIG kan som en av världens största försäkringsorganisation erbjuda dig en stimulerande arbetsmiljö med goda möjligheter till internationell branschutbildning och karriär.

Ansökningar sker via bår karriärportal som du finner på https://www.aig.com/job-search_763_325205.html.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta;
Elisabeth Kvarns, Claims Manager, elisabeth.kvarns@aig.com

......................................................................................................................................................

130925

Högskolepraktik vid Europakorrespondentenheten, Utrikesdepartementet


Europakorrespondentenheten erbjuder två praktikplatser för vårterminen 2014.

Europakorrespondentenheten (EU-KORR) ansvarar för samordningen av EU:s gemensamma utrikes- och säkerhetspolitik (GUSP) inom UD. Som en del av denna uppgift förbereder och deltar enheten i EU:s utrikesministermöten (FAC, Gymnich). Därutöver samordnar EU-KORR UD:s områden vid Allmänna rådets möten (GAC), samt UD:s områden vid Europeiska rådets möten (ER). Vidare ansvarar enheten för instruktionsgivning till Kommittén för utrikes- och säkerhetspolitik (KUSP), RELEX samt COREPER.

Arbetet vid enheten ger en mycket god insikt i EU:s breda utrikespolitik, såväl som arbetet inom UD och RK i frågor som rör GUSP. Därtill en mycket god kunskap i hur EU institutionerna fungerar i praktiken (från arbetsgrupper till regeringschefsnivå).

Enhetens arbete bedrivs i nära samråd med departementsledningen.

Arbetsuppgifterna för våra praktikanter är mångfacetterade. Detta innebär bl.a. att:
- Bistå i framtagandet av instruktioner till olika arbetsgrupper i Bryssel, främst till Kommittén för utrikes- och säkerhetspolitik (KUSP), samt RELEX (som bland annat inom EU ansvarar för EU:s sanktionspolitik).
- Bistå i förberedelser av ministermöten, främst utrikesministermöten (FAC).

Praktikplatsen ställer krav på gott omdöme, flexibilitet, organisationsförmåga och noggrannhet. Praktikanten måste vara beredd på att "hugga i” inom områden där det för tillfället finns behov. Ett genuint intresse för utrikesfrågor och EU-frågor i vid mening förutsätts. Det är av stor vikt att den sökande kan uttrycka sig korrekt och koncist i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Kunskap i annat relevant språk, t ex franska, är meriterande.

Praktiken riktar sig till högskolestuderande. Praktiken ska ge högskolepoäng och vara studiemedelsgrundande. Praktikanten ska vara försäkrad genom sitt lärosäte eller i egen regi. Sökande ska vara svensk medborgare.

Praktikperioden börjar omkring den 20 januari 2014 och pågår i 20 veckor.

Har du några frågor om praktiken kan du kontakta Frédérique Claise dit även ansökan ska sändas. Telefon 08-405 3119 och e-post frederique.claise@gov.se.

Din ansökan ska innehålla följande:
- introduktionsbrev (max 1 sida)
- CV
- betygsutdrag från universitetet där det framgår lästa ämnen, antal poäng och betyg
- referenspersoner
- eventuella andra stödjande handlingar
- information om ansökan lämnats till andra enheter/utlandsmyndigheter

Du är välkommen med din ansökan senast 15 oktober 2013.

Med vänlig hälsning

Frédérique Claise
Utrikesdepartementet
Europakorrespondentenheten
Gustav Adolfs Torg 1
103 39 Stockholm
Tel 08-405 3119
e-post: frederique.claise@gov.se

......................................................................................................................................................

130925

Deltidsjobb inom finans för dig som är juridikstuderande


Nordnet är en nordisk nätbank. Vi erbjuder smarta tjänster som gör det enkelt att spara och låna. Du når oss genom webben, mobilen, läsplattan eller någon av våra handelsapplikationer. Hos oss kan du handla med aktier på börser från hela världen, investera i de bästa fonderna, eller placera pengarna på ett sparkonto med bra ränta. Våra lånetjänster innefattar såväl vanliga privatlån som värdepappersbelåning. Vi utmanar, förändrar och förenklar, med spararnas bästa framför ögonen. Nordnets aktie (NN B) är noterad på midcap-listan, NasdaqOMX Stockholm.

Vi vill anställa två juriststudenter
Nordnet söker 2-3 juriststudenter som parallellt med sin utbildning vill få arbetslivserfarenhet inom juridik och kommunikation. Vi erbjuder ett spännande deltidsarbete på vårt huvudkontor i Alvik i Bromma. Arbetsuppgifterna är kundnära och består av utredning och besvarande av kundklagomål, samt handläggning av övriga legala och administrativa processer som har påverkan på våra kunder. Du ska kunna arbeta cirka 15-25% av heltidstjänst, fördelat på 1-3 halvdagar per vecka. Vi behöver ha rollen bemannad under någon tidpunkt alla veckans dagar, men hur detta disponeras kan göras upp mellan er som innehar rollerna.

Vem är du?
Vi tror att du har klarat av några terminer på juristlinjen. Du är analytisk, uthållig och noggrann i ditt arbete. Du avslutar de projekt du satt igång, är lösningsorienterad och fokuserar på möjligheter snarare än problem.

Vidare är du en mycket god kommunikatör i tal och skrift både på svenska och engelska, gärna med en pedagogisk ådra. Kunskap i norska, danska och/eller finska är meriterande, men inte ett krav. Du bör ha ett serviceintresse och brinna för att kunden ska få en så bra upplevelse som möjligt. Intresse för finansbranschen är ett plus.

Det här erbjuder vi dig
På Nordnet genomsyrar våra värdeord enkel, aktiv och modern allt vi gör, internt såväl som externt. Som det moderna alternativet till en traditionell bankbransch ser vi självklart att du delar dessa värderingar. Kulturen är ung, nytänkande och dynamisk. Genom att arbeta deltid hos Nordnet ökar du naturligtvis sannolikheterna för att kunna fortsätta din karriär hos oss när du väl är färdig med din examen. Du kommer också att kunna få värdefulla insikter i hur en modern internetbank fungerar samtidigt som du knyter många värdefulla kontakter.

Så här ansöker du
Vi ser fram emot att läsa din ansökan som består av CV och personligt brev senast 6 oktober. Vi utför intervjuer löpande. Sök via våra karriärsidor på http://nordnetab.com/en/careers/vacancies

Frågor kan besvaras av Anna Larsson, CRM anna.larsson@nordnet.se, alternativt kommunikationschef Johan Tidestad, johan.tidestad@nordnet.se

......................................................................................................................................................

130925

Advokatfirman Sigma söker praktikant inom affärsjuridik


Advokatfirman Sigma erbjuder praktikplats till student som önskar erhålla erfarenhet av arbete vid en mindre affärsjuridisk advokatfirma. Vi arbetar framför allt med allmän affärsjuridik innefattande processföring, skatterätt, immaterialrätt, bolagsrätt och avtalsrätt. Som praktikant kommer du att få en praktisk inblick i det dagliga arbetet vid en advokatfirma och du kommer att arbeta nära en advokat. Utöver sedvanliga administrativa göromål kommer praktiken innefatta att upprätta rättsutredningar, upprätta förslag till skrivelser samt medverka vid domstolsprocesser m.m. Fördelen med mindre byrå är att du kommer att få arbeta nära juristerna och därmed också utföra de uppgifter som juristerna utför.

Du som söker praktik bör ha lätt för att sätta dig in i nya ärenden och rutiner, vara självständig samt ha lätt för att samarbeta. Vi kommer fästa avseende främst vid praktikantens personlighet.

Vi erbjuder möjlighet att praktisera under hela året och du som praktikant får avgöra längden på praktiken. Dock ser vi att man helst kan praktisera åtminstone fyra veckor i sträck då det annars är svårt att komma in i arbetet.

Tillträde sker enligt överenskommelse och löpande. Du kommer att sitta i centralt belägna lokaler.

Vänligen skicka din intresseanmälan med några korta rader om dig själv och om du så önskar, betyg och CV, via e-post (ange i ämnesraden ”Praktik”) till: kennedi.samuels@advokatsigma.se

Läs mer på vår hemsida www.advokatsigma.se.

Frågor besvaras av biträdande juristen Sara Ålbrink på 08-722 03 00.

Advokatfirman Sigma, Brunnsgatan 7, 111 38 Stockholm

......................................................................................................................................................

130925

Åtta tillfällen till tio veckors praktik under våren 2014


Legio Advokatfirma AB är en processbyrå vars verksamhet främst är inriktad på skadestånds-, personskade- och familjerätt; en ansenlig del av ärendena prövas i förvaltnings- och allmän domstol. På byrån arbetar sju advokater, fem biträdande jurister och för närvarande tre projektanställda.

Legio söker nu Dig, som är i slutet av studierna och har fallenhet för våra verksamhetsområden, för praktik under tio veckors tid. Målsättningen med praktiken är att Du skall kunna delta i det löpande arbetet vid byrån och biträda firmans jurister inom ovan angivna rättsområden. Då advokatbyrån vid nyrekrytering och tillsättande av vikariat i första hand vänder sig till examinerade praktikanter ser vi gärna studenter med genuint intresse för nämnda rättsområden.

Praktikperioderna påbörjas den 20 januari 2014 samt den 31 mars 2014. Frågor besvaras av Emelie Righammar (08-678 60 50 eller er@legio.se).

Vänligen skicka senast den 10 november Din ansökan inklusive cv, betyg och referenser till er@legio.se, alternativt per post till:

Legio Advokatfirma AB
Att: Emelie Righammar
Drottninggatan 94
111 36 Stockholm

......................................................................................................................................................

130925

Ett tillfälle till tio veckors praktik under hösten 2013


Legio Advokatfirma AB är en processbyrå vars verksamhet främst är inriktad på skadestånds-, personskade- och familjerätt; en ansenlig del av ärendena prövas i förvaltnings- och allmän domstol. På byrån arbetar sju advokater och sex biträdande jurister.

Legio söker nu Dig, som är i slutet av studierna och har fallenhet för våra verksamhetsområden, för praktik under tio veckors tid. Målsättningen med praktiken är att Du skall kunna delta i det löpande arbetet vid byrån och biträda firmans jurister inom ovan angivna rättsområden. Då advokatbyrån vid nyrekrytering och tillsättande av vikariat i första hand vänder sig till examinerade praktikanter ser vi gärna studenter med genuint intresse för nämnda rättsområden.

Praktikperioden påbörjas den 4 november 2013. Frågor besvaras av Emelie Righammar (08-678 60 50 eller er@legio.se).

Vänligen skicka snarast Din ansökan inklusive betyg och referenser till er@legio.se, alternativt per post till:

Legio Advokatfirma AB
Att: Emelie Righammar
Drottninggatan 94
111 36 Stockholm

Då ambitionen är att tillsätta platserna snarast är det först till kvarn som gäller!

......................................................................................................................................................

130925

Sveriges ambassad i Brasilia söker praktikanter till vårterminen 2014


Ambassadens uppgift är att vidmakthålla och stärka Sveriges förbindelser med Brasilien, att tillvarata svenska intressen och att bistå svenskar i nöd. Ambassaden har fem utsända diplomater och ett tiotal lokalanställda som arbetar med politisk och ekonomisk bevakning och rapportering, att främja Sverigebilden samt utbytet mellan länderna inom handel, näringsliv och kultur, EU-samordning samt konsulära och migrationsrättsliga ärenden.

Brasilien är världens sjunde största ekonomi och femte största land både till yta och befolkningen. Det senaste decenniet har Brasilien genomgått en kraftig utveckling, har haft en god ekonomisk tillväxt och tar nu alltmer plats på den globala arenan. Internationella frågor som frihandelsförhandlingarna inom WTO samt mellan EU och Mercosul, klimat och hållbar utveckling, energi och jordbruk, är av stor betydelse i Sveriges relation till Brasilien.

Syftet med praktiken är att ge studenten en bred inblick i arbetet på ambassaden och dess löpande verksamhet. Samtidigt finns det möjlighet till fördjupning beroende på ambassadens behov och med beaktande av studentens intresse och utbildningsinriktning. Förutom arbete med den löpande verksamheten förväntas praktikanten kunna arbeta självständigt med de uppgifter som uppkommer.

Sökande
Praktikanten ska vara inskriven som student vid svenskt universitet eller högskola. Svenska studenter vid utländska universitet kan också komma ifråga för praktik. Om praktik inte ingår som poänggivande kurs ska institutionen intyga att praktiken är relevant för den studerandes studieinriktning.

Praktikanten bör vara i slutet av sin utbildning inom statsvetenskap, förvaltningskunskap, ekonomi, juridik eller annan relevant utbildningsinriktning. Arbetet kräver god förmåga att skriva på svenska samt kunskaper i portugisiska eller spanska.

Praktikperiod
20 veckor (från omkring mitten av januari till mitten av juni). Exakt period bestäms direkt mellan praktikanten och ambassaden.

Ersättning och försäkring
Praktiken är oavlönad. Ambassaden kan normalt erbjuda bostad på ambassadområdet till en kostnad på 150 BRL per person och månad. I hyreskostnaden ingår Internetuppkoppling. Praktikanten ska vara försäkrad genom sitt universitet/högskola, annan huvudman eller genom egen privat försäkring.

Ansökan
Vänligen sänd in ett personligt brev där du förklarar varför du är intresserad av att praktisera på ambassaden i Brasilia. Bifoga CV samt ange tre referenspersoner som vi kan nå per e-post. Ansökan ska skickas per e-post till ambassaden.brasilia@foreign.ministry.se och en kopia till alexandre.toledo@gov.se

Sista ansökningsdag är den 11 oktober 2013.

......................................................................................................................................................

130923

Praktik vid Justitiedepartementets EU-enhet


Justitiedepartementets EU-enhet erbjuder en praktikplats under vårterminen 2014. Praktiken börjar omkring den 15 januari och pågår i cirka 20 veckor.

EU-enheten består av statsvetare, jurister m.fl. och samordnar departementets mycket omfattande EU-arbete. Till uppgifterna hör att förbereda statsrådens ministerrådsmöten samt möten i Coreper och vissa högnivåkommittéer. Enheten handlägger också bl.a. statsrådens internationella besök, EU:s yttre förbindelser och EU-rättsliga frågor. Arbetet innebär täta kontakter med andra delar av regeringskansliet inkl. EU-representationen i Bryssel och med riksdagen.

Vi söker en praktikant som kan bistå med enhetens samordnande uppgifter. En viktig del av arbetet är att inhämta och sammanställa underlag av olika slag. Du bör därför ha en högt utvecklad förmåga att formulera dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Kunskaper i franska är också meriterande. Arbetet innebär ett nära samarbete med kollegor och en mycket god samarbetsförmåga är därför ett krav.

Praktiken riktar sig till högskolestuderande inom t.ex. statsvetenskap, juridik och nationalekonomi. Praktiken ska ge högskolepoäng och vara studiemedelsgrundande.

Ansökan ska ha inkommit senast den 14 oktober och vara ställd till camilla.larsson@gov.se. Den bör innehålla ett kort introduktionsbrev, CV samt utdrag angående avlagda kurser och betyg.

Närmare upplysningar om praktikplatsen lämnas av enhetschefen Mikael Tollerz på telefon
08-405 58 55 eller av nuvarande praktikant Anton Tunving på telefon 08-405 11 14
eller e-post anton.tunving@gov.se.

......................................................................................................................................................

130923

Praktik vid Justitiedepartementets Demokratienhet


Justitiedepartementets Demokratienhet erbjuder en praktikplats under vårterminen 2014. Praktiken börjar omkring den 15 januari 2014 och pågår i cirka 20 veckor.

Demokratienheten ansvarar för demokratipolitikens målsättning: ”en levande demokrati där individens möjligheter till inflytande förstärks och de mänskliga rättigheterna respekteras”.

Enheten arbetar med allmänna val, mellanvalsdemokratiska frågor, som t.ex. förtroendevaldas villkor och individers möjligheter till insyn, inflytande och delaktighet i samhället samt åtgärder för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism. Enheten ansvarar för även för Valmyndigheten. Demokratienheten består av statsvetare och jurister.

Verksamheten präglas av kunskapsinhämtning, policyutveckling samt myndighetsuppdrag. Enheten går en arbetsintensiv period till mötes med bl.a. val till Europaparlamentet i maj och val till riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige i september. Valåret aktualiserar också centrala frågor om de politiska partiernas arbete och de förtroendevaldas roll och villkor.

Vi söker en praktikant som kan bistå enheten med att inhämta och sammanställa information, ta fram underlag till beställningar, göra analyser av demokratirelaterade frågor samt göra en daglig sammanställning av demokratirelaterad information i nyhetsflödet. Du kommer att bistå enhetens medarbetare efter behov och samtidigt få möjlighet att fördjupa din förståelse för arbete inom regeringskansliet samt få en ökad kunskap om svensk demokratipolitik.

Du bör ha ett starkt intresse för demokratifrågor och en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. God samarbetsförmåga är ett krav liksom ett gott omdöme, god organisatorisk förmåga, en flexibel attityd och en vilja att arbeta med både teoretiska och praktiska frågor.

Praktiken riktar sig till högskolestuderande inom t.ex. statsvetenskap, juridik och nationalekonomi.

Ansökan ska ha inkommit senast den 14 oktober 2013 per e-post till annica.carlson@regeringskansliet.se. Den bör innehålla ett kort introduktionsbrev, och CV.

Närmare upplysningar om praktikplatsen lämnas av Mikaela Glod på telefon 08-405 17 39
eller enhetschef Helena Josefson på telefon 08-405 12 17.

......................................................................................................................................................

130923

Praktikplats för ambitiös juridikstuderande


Advokatfirman Urban Olson (www.advokatuo.se) erbjuder praktikplats till juridikstuderande som vill få en mycket god inblick i arbetet på en advokatbyrå med huvudsakligen affärsjuridisk inriktning.

Vi arbetar bland annat med svensk och internationell flygjuridik, internationell privat- och processrätt, bolagsrätt, processföring i domstol bland annat avseende fel i fastighet, avtalsrätt (bland annat licens- och technology transferavtal för läkemedelsindustrin), sakrättsliga tvister och stiftelsejuridik. Vi tar även vissa brottmålsuppdrag.

Praktikanten kommer under vägledning att arbeta med processföring, rättsutredningar, protokollföring, kontakter med klienter, domstolar, statliga och kommunala myndigheter, med mera.

Praktikplatsen är mycket väl lämpad för Dig som är redo att använda Dina kunskaper i praktiken och som vill få en god insikt i det hantverk advokatyrket innebär. Självfallet är Du ambitiös och trevlig och kan uttrycka Dig väl skriftligen och muntligen.

Advokatbyrån har kontor i luftiga lokaler på Engelbrektsgatan vid Humlegården.

Skicka in Din ansökan snarast till advokat Terje Mörnholm: terje@advokatuo.se

Rekryteringsprocessen och tillträde till praktikplatsen sker löpande.

Om Du har några frågor är Du välkommen att ringa advokat Terje Mörnholm.

Mobil: 073 344 48 28
Telefon: 08 545 668 42
www.advokatuo.se

......................................................................................................................................................

130923

Praktik vid Sveriges ambassad i Berlin våren 2014


Ambassaden i Berlin erbjuder fyra praktikplatser för vårterminen 2014 med start den 20 januari 2014. Praktikperioden omfattar 20 veckor på heltid och är obetald.

Praktikuppgifterna på de olika enheterna är i första hand följande:

Politiska och ekonomiska enheten
- Ta fram underlag och förbereda rapporter till UD.
- Informationssökning och seminariedeltagande.

Som praktikant får du inblick i svensk utrikespolitik, EU-arbetet och den roll ambassaden spelar.

Sökande bör ha en studieinriktning inom statsvetenskap, ekonomi eller juridik samt ha intresse för utrikespolitik och EU-arbetet.

Enheten för press, information, främjande och kulturfrågor
- Delta i den löpande verksamheten med att förmedla information om Sverige till tysk press och allmänhet samt medverka i näringslivsfrämjandet och det kulturella utbytet mellan Sverige och Tyskland.
- Bistå i planering och genomförande av kultur- och främjandeprojekt.

Enheten erbjuder 2 praktikplatser, den ena med inriktning på kultursamarbetet, den andra med inriktning på press, information och näringslivsfrämjande. Sökande bör ha en studieinriktning inom journalistik/kommunikation, kulturvetenskap, statsvetenskap eller ekonomi.

Administrativa och konsulära enheten
- Delta i det löpande konsulära arbetet med särskild tonvikt på konsulär hjälp till svenska medborgare, pass-, medborgarskaps- och namnärenden samt efterforskningar.
- Utforma svarsutkast på svenska och tyska rörande förfrågningar från myndigheter och enskilda i rättsfrågor och allmänna konsulära frågor.
- Bistå i handläggningen av vissa administrativa ärenden.

Sökande bör ha en studieinriktning inom juridik.

Syftet med praktiken är att:
- erbjuda svenska studerande vid universitet och högskolor möjlighet att få kunskap och erfarenhet av Utrikesförvaltningen
- erbjuda en arena för utbyte mellan Utrikesförvaltningen och den akademiska världen
- attrahera tänkbara kandidater för framtida tjänstgöring i Utrikesförvaltningen.

Villkor för praktik
Praktikanten ska vara svensk medborgare och inskriven som student vid svenskt universitet/högskola. Svenska studenter vid utländska universitet kan också komma ifråga. Om praktiken inte ingår som poänggivande kurs ska institutionen intyga att praktiken är relevant för den studerandes utbildningsinriktning.

Goda kunskaper i tyska krävs samt mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Försäkring
Praktikanten måste vara försäkrad i Student-UT genom sitt universitet/sin högskola eller ha en annan försäkring med motsvarande omfattning.

Ansökan
Ansökan om praktik för vårterminen 2014 ska vara oss till handa senast måndagen den 14 oktober 2013. Till ansökan bifogas ett personligt brev på svenska samt CV, kopior på universitets- och högskolebetyg, ev. andra relevanta handlingar och uppgift om tre referenser (varav en gärna från arbetslivet) som kan kontaktas. Uppge om du har sökt praktik på någon annan svensk ambassad eller på UD.

För praktikplats på den politiska och ekonomiska enheten vill vi även ha ett skrivprov i form av en kortare uppsats, skriven på svenska.

Ansökan kan sändas per post eller e-post. Ambassadens adress är:

Schwedische Botschaft
Rauchstr. 1
DE-10787 Berlin
Tyskland

E-post: ambassaden.berlin@gov.se

Ansökan i pappersform returneras inte.

Frågor kan ställas till:

Carin Herold Malgerud (ansökningar samt innehållet i praktiken vid adm/kons enheten)
Carin.herold-malgerud@gov.se

Daniel Olsson (innehållet i praktiken vid politiska och ekonomiska enheten)
Daniel.olsson@gov.se

Christian Berg (innehållet i praktiken vid enheten för press, info, främjande och kulturfrågor)
Christian.berg@gov.se

Marika Lagercrantz (innehållet i praktiken vid enheten för press, info, främjande och kulturfrågor)
Marika.lagercrantz@gov.se

......................................................................................................................................................

130920

Volontärer/praktikanter sökes med inriktning mänskliga rättigheter!


Apply Human Rights är en ideell, politiskt obunden enskild organisation som
arbetar för mänskliga rättigheter i Sverige och internationellt genom sin hemsida www.applyhumanrights.com.

Apply Human Rights söker nu volontärer/praktikanter med inriktning mänskliga rättigheter.

Arbetet syftar främst till att komplettera webbsidan med information och kommentarer angående speciella rättsfrågor under olika ämnena bl.a. Kvinnor, Minoriteter och Funktionsnedsatta.

Uppgiften blir i första hand att inom sitt område definiera de viktigaste rättsfrågorna samt hitta relevant internationell lagstiftning gällande dessa rättsfrågor samt göra regelrätta rättsutredningar. Detta kommer sedan att publiceras på hemsidan.

En ytterligare uppgift kommer att bli att förmedla information om hemsidan till olika juristorganisationer, i första hand, world wide.

Folkrätten och/eller juridiska kurser ang. mänskliga rättigheters skall vara avklarade. Goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska krävs och om därutöver kunskap i ryska, franska, spanska eller arabiska föreligger är det en fördel. Den sökande bör dessutom vara flexibel, stresstålig och noggrann.

Skicka din ansökan med CV, betyg, intyg, uppgift om referenspersoner o.s.v. till: secretariat@applyhumanrights.com

För mer information kontakta: Ordföranden Stellan Gärde på tel: 070 699 40 49.

......................................................................................................................................................

130920

Högskolepraktik vid utrikesdepartementets EU-enhet


Utrikesdepartementets EU-enhet erbjuder ett antal väl anpassade praktikplatser för vårterminen 2014.

Enheten för Europeiska unionen vid UD ansvarar för övergripande EU-frågor inom UD:s ansvarsområde. Enheten handlägger också frågor om Sveriges relationer med såväl EU:s medlemsländer som med Norge, Island, Schweiz och Turkiet samt länderna på Västra Balkan. (Albanien, Bosnien-Hercegovina, Kosovo, Kroatien, Makedonien, Montenegro och Serbien). Enheten har även övergripande ansvar för att bereda och samordna det svenska agerandet vad gäller EU:s utvecklingspolitik och utvecklingssamarbete. Enheten svarar också för nordiskt och nordiskt-baltiskt samarbete. Handelsfrämjandet är ett viktigt inslag i arbetet med våra länder.

Arbetsuppgifterna för våra praktikanter är av såväl administrativ som analytisk karaktär. Detta innebär bl a att:
- ansvara för framtagande av besöksprogram
- inhämta underlag och ställa samma information
- skriva protokoll från viktiga möten.

Praktikplatsen ställer krav på gott omdöme, flexibilitet, organisationsförmåga och noggrannhet. Praktikanten måste vara beredd på att "hugga i” inom områden där det för tillfället finns behov. Ett genuint intresse för utrikesfrågor och EU-frågor i vid mening förutsätts.

Det är av stor vikt att den sökande kan uttrycka sig korrekt och koncist i tal och skrift, både på svenska och engelska. Kunskap i annat relevant språk, t ex franska, är meriterande.

Praktiken riktar sig till högskolestuderande. Praktiken ska ge högskolepoäng och vara studiemedelsgrundande. Praktikanten ska vara försäkrad genom sitt lärosäte eller i egen regi. Sökande skall vara svensk medborgare.

Praktikperioden börjar omkring den 20 januari 2014 och pågår i 20 veckor.

Har du några frågor om praktiken kan du kontakta Monica Ulfgrim på telefon 08-405 3235 eller e-post monica.ulfgrim@gov.se

Ditt ansökning ska innehålla följande:
- introduktionsbrev (max 1 sida)
- CV
- betygsutdrag från universitetet där det framgår lästa ämnen och antal poäng
- referenspersoner
- eventuella andra stödjande handlingar
- information om huruvida ansökan lämnats till andra UD-enheter eller utlandsmyndigheter

Du är välkommen med din ansökan per e-post till undertecknad.
Sista ansökningsdag är 15 oktober 2013.

Med vänlig hälsning

Monica Ulfgrim

Utrikesdepartementet
EU-enheten
Fredsgatan 6, 103 39 Stockholm
Tel 08-405 3235
e-post: monica.ulfgrim@gov.se

......................................................................................................................................................

130919

Uppsatspraktik vid Kammarätten i Stockholm


Kammarrätten i Stockholm är den största av Sveriges fyra kammarrätter och är också landets Migrationsöverdomstol. Domstolen har cirka 220 medarbetare, varav ungefär
160 är jurister. Kammarrätten handlägger ca 600 olika måltyper varav de största är socialförsäkring, skatt och migrationsmål. Kammarrättens lokaler är vackert och centralt belägna på Riddarholmen i Stockholm.

Kammarrätten söker nu en eller flera uppsatspraktikanter med tillträde från januari/februari 2014.

Som uppsatspraktikant kommer du att få en inblick i kammarrättens verksamhet genom praktiskt arbete. Du kommer att, på samma sätt som domstolens fiskaler och föredragande, handlägga och föredra mål för avgörande. De mål som du får arbeta med kan styras utifrån det ämne som du avser att behandla i din uppsats. Sökande som planerar att skriva uppsats med anknytning till de målområden som kammarrätten handlägger har företräde vid antagning.

Praktikanten får ingen lön eller annan ersättning från kammarrätten under praktikperioden.

Praktikanten ska vara personskadeförsäkrad genom universitet.

Ansökan
Ansökan med CV och betyg från juristlinjen skickas till kammarrattenistockholm@dom.se senast den 25 oktober 2013. Märk ansökan med diarienr AdmD-625-2013. Kommunikation med anledning av ansökan kommer i första hand ske per e-post. Eventuella frågor besvaras av administrativa fiskalen Henrik Hasslemark, telefon 08-561 690 61.

......................................................................................................................................................

130918

Diplomat Communications söker nya talanger


Diplomat Communications, en av Sveriges ledande konsultbyråer inom strategisk kommunika-tionsrådgivning, söker nu ambitiösa och talangfulla studenter till vårens Internship-program.

Vi söker dig som vill prova på arbetet som kommunikationskonsult. Vi erbjuder en spännande arbetsmiljö, trevliga kollegor och goda utvecklingsmöjligheter. Diplomats Internship-program är ett avlönat halvtidsuppdrag under våren, med start i januari. Vi söker dig som brinner för kommunikation. Du tycker om och är bra på analysarbete, att uttrycka dig i tal och skrift, är idérik och har ett starkt affärs- och samhällsintresse. Erfarenheter av kommunikation, media och politik är meriterande.

Sista ansökningsdag är 29 oktober. Läs mer www.diplomatcom.com/sv/karriar/ och skicka din ansökan till career@diplomatcom.com. Ansökan ska innehålla CV och personligt brev. Det personliga brevet ska vara på svenska, CV på svenska eller engelska.

Frågor om Internship-programmet besvaras av Arvid Stenback Lund via mail arvid.stenback-lund@diplomatcom.com eller tel. 076-94 25 340.

www.diplomatcom.com

......................................................................................................................................................

130918

Försäljningsjobb omgående av Whistleblowing tjänst


Vi är en välrenommerad Sustainable Business konsult och behöver hjälp med försäljning av vår nyutvecklade Whistleblowing tjänst.

Omfattning: extrajobb vid sidan av studierna
Flexibilitet kring arbetstider och arbetsplats
Lön: timpenning och provision

Whistleblowing är ett viktigt comliance verktyg för företags styrelse och ledning. Försäljningsjobbet ger inblick i ett spännande juridiskt framtidsområde.

Mera information om oss: www.whistleb.com

Skicka ditt CV till:
Karin.henriksson@whistleb.com

......................................................................................................................................................

130917

En extra praktikplats på advokatbyrå från och med november 2013


Juristdomänen, Advokatfirman Endsjö AB erbjuder en ny praktikplats från och med 4 nocember 2013 till juridikstudent som vill få en god inblick i arbetet på en advokatbyrå med humanjuridisk inriktning.

Advokatfirman sysselsätter fyra jurister och en ekonomiansvarig. Juristerna arbetar främst inom områdena familjerätt, utlänningsrätt, LVU och brottmål.

Se mer info: www.juristdomanen.se

Praktikanten kommer under vägledning att arbeta med rättsutredningar, protokollföring, kontakter med rättssökanden, domstolar, statliga och kommunala myndigheter samt sedvanliga administrativa göromål.

Praktiken läggs upp enligt överenskommelse som en del i examensarbetet.

Ansökan tas emot via e-post/brev så snart som möjligt.
Juristdomänen, Advokatfirman Endsjö AB
Skeppsbron 30, 1 TR
111 30 STOCKHOLM
info@juristdomanen.se

......................................................................................................................................................

130917

Översättare till gasellföretag


Om Flexpay
Flexpay har länge varit i toppen på Dagens Industris lista över Gasellföretag – Sveriges snabbast växande och lönsamma bolag. Flexpay hjälper många av Sveriges största företag, exempelvis IKEA, Ericsson, Volvo, Nordea, AstraZeneca m.fl. att effektivisera kommunikationen till deras medarbetare. Främst handlar det om att på ett smartare sätt synliggöra medarbetarens ”totala belöning” – lön och förmåner. Via portalen hjälper vi våra kunder att erbjuda ca 500 000 anställda flexibla förmåner så som friskvård, hälsa, pensioner, försäkringar och bilar.

Flexpay utgörs idag av ca 160 fantastiska medarbetare i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Amsterdam, Helsingfors, mm som vi inte kan berätta om ännu. Vi arbetar i en ung miljö med trevliga medarbetare, korta beslutsvägar och riktigt högt i tak. Vi arbetar hårt men har nästan alltid roligt på jobbet. Det beror mycket på att vi bara anställer personer som vi verkligen gillar. Tråkmånsar gör sig inte besvär! Det är ett anställningskriterium oavsett roll på vårt företag.

Om tjänsten
Vi behöver hjälp med att översätta texter från svenska till engelska i våra avtal, web-texter och marknadsföringsmaterial. Tjänsten är en deltidsanställning på cirka 10 timmar i veckan med möjlighet till flexibla arbetstider. Vi ser helst att du kan starta snarast.

Vem är du?
Vi söker en noggrann person med engelska som modersmål med goda kunskaper i svenska. Du skall ha stor egen drivkraft, vara social, positiv och kreativ och kommer arbeta i en ung miljö med trevliga medarbetare, korta beslutsvägar och högt i tak.

SoSom person har du lätt att komma in i nya miljöer och verksamheter. Du är van att arbeta självständigt, tar ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter och arbetar på ett strukturerat sätt. För att lyckas i rollen vill vi att du är självgående och driven. Det är meriterande om du har arbetat med webtexter och redigeringsarbete tidigare. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer
Engelska som modersmål, god svenska samt goda kunskaper i Powerpoint och Word.

Ansökan
Vi intervjuar löpande tar emot din ansökan via epost: august.vonsydow@flexpay.se märk din ansökan ”Översättare”.

För mer information läs på www.flexpay.se eller kontakta August von Sydow per epost på august.vonsydow@flexpay.se.

Välkommen med din ansökan!

......................................................................................................................................................

130917

Högskolepraktik vid Statsrådsberednings kansli för samordning av EU-frågor


EU-kansliet erbjuder tre praktikplatser under våren 2014. Praktiken ger erfarenhet och förståelse för hur arbetet i Regeringskansliet och i EU:s institutioner fungerar.

Arbetsuppgifterna är av såväl analytisk som administrativ karaktär. Det kan bl.a. innebära att:
- Svara för samordning av underlag från olika departement om aktuella EU-relaterade frågor
- Inhämta och på ett strukturerat sätt sammanställa information
- Ta informativa mötesanteckningar och sprida dem till berörda
- Bistå i förberedelserna inför mötesförhandlingar
- Bevaka EU-relaterad information i nyhetsflödet och göra en daglig sammanfattning till en bred krets.

Två av praktikplatserna har fokus på aktiv medverkan i olika EUprocesser. Den tredje praktikplatsen är inriktad på EU-rättsliga frågor.

Praktikplatserna ställer krav på mycket gott omdöme, flexibilitet, Organisationsförmåga, noggrannhet och förmåga att hantera arbetstoppar.

Praktikanten måste vara beredd att "hugga i" inom områden där det för tillfället finns behov. Ett genuint intresse för EU-samarbetet i vid mening förutsätts, liksom gärna grundläggande EU-kunskaper. Praktikanten ska kunna uttrycka sig mycket väl i skrift. Gedigna kunskaper i engelska förutsätts och goda kunskaper i franska är en merit. Tidigare erfarenhet av administrativt eller serviceinriktat arbete är också meriterande.

Praktiken riktar sig till högskolestuderande inom t.ex. statsvetenskap, juridik, ekonomi och humaniora. Praktiken ska ge högskolepoäng och vara studiemedelsgrundande.

Praktikperioden börjar omkring den 20 januari 2014 och pågår i cirka 20 veckor.

De nuvarande högskolepraktikanterna (se nedan) kan svara på hur de upplevt sin praktiktid hos oss.
Lena Herder telefon 08-405 8185,
Maja-Malin Ekelöf telefon 08-405 8156 och
Sofia Thelin (EU-rätt) telefon 08-405 3466

Välkommen med din ansökan till Birgitta Sjöö, per e-post:
sb.eukansliet-rek@regeringskansliet.se

Ansökan ska innehålla:
- Introduktionsbrev, (max 1 sida)
- CV
- Betygsutdrag från universitet där det framgår lästa ämnen och antal poäng

Skicka gärna in din ansökan redan nu, dock senast måndagen den 14 oktober 2013. Vi skickar en bekräftelse när vi tagit emot din ansökan och behandlar ansökningarna fortlöpande under ansökningstiden, varför du kan komma att bli kontaktad redan innan ansökningstiden gått ut.

......................................................................................................................................................

130916

Stipendier för belöning av arbeten inom bostadsrätten


Stiftelsen Sveriges BostadsrättsCentrum stiftades 2005 av dåvarande Bostadsrättsorganisationen SBC, numera Bostadsrätterna Sverige, i syfte att bland annat främja verksamhet kring bostadsrätten.

Stiftelsens ändamål är enligt stiftelseförordnandet att:
- i egen regi och med tillgängliga penningresurser på olika sätt främja bostadsrätter och liknande enskilt ägda bostäders självständighet genom att verka för att deras ställning i samhället stärks och tryggas,
- stödja föreningar, organisationer eller andra verksamma inom den enskilda bostadssektorn, samt
- verka för att fler bostadsrätter och liknande enskilt ägda bostäder skapas.

Stiftelsen avser att årligen dela ut högst fyra stipendier om 10 000 kronor per uppsats. Mottagare är den eller de som enligt stiftelsestyrelsens bedömning genom sitt arbete belyst bostadsrätten från ett eller flera perspektiv och därigenom bidragit till att tillföra nya kunskaper om bostadsrätten eller på annat sätt medverkat till att ge möjlighet till ökad spridning av kunskapen om bostadsrätten.

Det arbete som belönas kan belysa bostadsrätten utifrån bostadsrätten som juridisk person/företag, bostadsrättens samhällsekonomiska betydelse, bostadsrätten inverkan på integration, bostadsrättens inverkan på miljön eller bidrag till hållbar utveckling. Arbetet kan också belysa ett specifikt juridiskt, ekonomiskt eller tekniskt problem med tillämpning på bostadsrätt. Uppsatsen bör företrädesvis vara på mastersnivå och motsvara lägst 30 högskolepoäng. Eventuellt kan arbetet bli aktuellt att presentera på Bostadsrätternas fullmäktigemöte i Stockholm i maj 2014.

Exempel på tänkbara ämnen:
- Omvandling i miljonprogram och upprustning
- Skillnad mellan ägarlägenhet och bostadsrätt – en analys
- Integrering i samhället – hyresrätt/bostadsrätt (ägarlägenhet)
- Förändringar på lokala marknader – har bostadsrättens betydelse ökat
- Belysa konsekvenser vid ombildning från kommunala bostäder till bostadsrättslägenheter;
hyresutveckling, kapitalbildning, investeringar
- Fungerar konsumentskydd vid bostadsrättsbyggande
- Riskomfördelning i bostadsrättsförening – olikformig insatshöjning
- Avskrivning av bostadsrättsfastigheter – är det nödvändigt
- Miljöaspekten i nyproduktion, ombyggnad och förvaltning (kan avse både energi, materialval med avseende på miljö inklusive tillverkningsprocess och transport samt deponi)

Styrelsen prövar självständigt om ett arbete uppfyller de uppställda kraven.

Ansökan om stipendium:
Uppsatsen sänds till Styrelsen för Stiftelsen Sveriges BostadsrättsCentrum,
Luntmakargatan 46, 111 37 Stockholm.

Ansökningstidpunkt:
Senast den 14 februari 2014.

Information:
Stiftelsesekreteraren Ulrika Blomqvist telefon 08-58 00 10 02
eller e-post ulrika.blomqvist@bostadsratterna.se.
Alternativt Stiftelsens ordförande Göran Orup telefon 0709-71 99 03
eller e-post g.orup@telia.com.

......................................................................................................................................................

130911

Hatem & Sjunghamn Juristbyrå söker praktikant – våren 2014


Du som vill kombinera slutskedet av din utbildning med praktik kan få möjlighet att praktisera hos oss på Hatem & Sjunghamn Juristbyrå som erbjuder praktikplats till studenter som vill få erfarenhet vid en humanjuridisk byrå.

Hatem & Sjunghamn Juristbyrå är en humanjuridisk byrå som uteslutande arbetar med humanjuridiska frågor inom brottmål, familjerätt samt migrationsrätt. Vi erbjuder dig en utmanande, omväxlande och lärorik praktikplats där egna initiativ och kreativitet uppskattas. Praktiktjänst-göring innebär praktiskt juridiskt biträde i olika ärenden på byrån. Utöver sedvanliga administrativa arbetsuppgifter kommer du att få en inblick i det dagliga arbetet vid en humanjuridisk byrå där du även är byrån behjälplig med att t.ex. genomföra rättsutredningar och upprätta promemorior.

Du som söker praktik bör ha lätt för att sätta dig in i nya ärenden och rutiner, vara självständig samt ha lätt för att samarbeta. Vi kommer fästa stor vikt vid praktikantens personlighet. Du bör även ha goda betyg och behärska svenska och engelska mycket väl. Ytterligare språkkunskaper är en merit liksom utlandserfarenhet. Social kompetens, samarbetsförmåga, effektivitet, flexibilitet samt initiativförmåga ser vi som ytterst viktiga egenskaper hos den sökande.

Vänligen skicka CV, betyg samt din intresseanmälan med några korta rader om dig själv via e-post till jf@hatemsjunghamn.se och ange i ämnesraden ”praktik”, senast den 15 november 2013.

......................................................................................................................................................

130906

Praktik vid Utrikesdepartementets Asien- och Oceanienenhet våren 2014


Asien- och Oceanienenheten på Utrikesdepartementet (UD-ASO) söker praktikanter för vårterminen 2014.

Asien- och Oceanienenheten ansvarar för Sveriges relationer med länderna i Asien och Oceanien. Enhetens arbetsområde sträcker sig geografiskt från Afghanistan till Japan, Australien och länderna i Stillahavsområdet. Ämnesmässigt hanterar enheten utrikes-, handels- och utvecklingspolitik, såväl bilateralt som genom EU och FN. Enheten ägnar sig också åt ett aktivt exportfrämjande. För mer information om UD, se www.ud.se.

Uppgifter: Varje termin erbjuder UD-ASO plats åt tre praktikanter. Som praktikant placeras du på en av enhetens tre grupper – Sydasien, Sydöstasien eller Östasien – och får där följa, läsa om och pröva på arbetet relaterat till dessa geografiska områden.

Villkor för praktik: Praktikanten ska vara inskriven som student vid universitet eller högskola. Svenska studenter vid utländska universitet är också välkomna att söka. Om praktik ej ingår som poänggivande kurs ska institutionen intyga att praktiken är relevant för den studerandes utbildningsinriktning. Praktikanten måste enligt UD:s regler vara svensk medborgare. Att praktisera inom Utrikesdepartementet ställer särskilda krav på säkerhetskontroll så som referenstagning, intervjuer samt att det utförs en registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen inför tillträdet.

Sökanden: UD-ASO söker studerande vid universitet och högskolor, gärna statsvetare, ekonomer eller jurister, men även andra är välkomna att söka.
- God allmänbildning, mycket god förmåga att uttrycka sig i skrift och tal samt ett intresse för utrikespolitiska frågor är grundläggande.
- Det är önskvärt att sökande har såväl kännedom som intresse för regionen och EU.
- Mycket goda kunskaper i engelska är ett krav. Kunskaper i asiatiska språk eller erfarenheter från regionen är meriterande.

Praktikperiod: Praktikperioden omfattar en termin, dvs. ca 20 veckor. Exakt praktikperiod avtalas mellan praktikanten och UD-ASO.

Ersättning: Praktiken är oavlönad.

Mer information: Frågor om praktiktjänstgöringen ställs i första hand till nuvarande praktikanter Marcus Tannenberg (marcus.tannenberg@gov.se, Tove Selnes (tove.selnes@gov.se) eller Karl Klinker (karl.klinker@gov.se). Kansliråd Eva Nilsson Mansfeld (eva.nilsson-mansfeld@gov.se) kan också svara på frågor.

Ansökan ska bestå av:
- personligt brev
- CV
- kopior på betyg
- tre referenser inklusive kontaktuppgifter
- praktikintyg från din institution

Skicka din ansökan till karl.klinker@gov.se, tove.selnes@gov.se eller marcus.tannenberg@gov.se med ”Praktikplats VT14” i ämnesraden. Vänligen ange om du även sökt andra praktikplatser inom utrikesförvaltningen. Skicka också gärna en kopia till den person som ansvarar för frågan om praktiktjänstgöring vid din utbildningsinstitution.

Sista ansökningsdag: Ansökningshandlingarna skall vara oss tillhanda per e-post senast fredagen den 11 okotober 2013.

Välkommen med din ansökan!

......................................................................................................................................................

130906

Praktik på Sveriges ambassad i London 2014


Ambassaden i London erbjuder universitets- och högskolestuderande möjlighet till praktik under högst sex månader vid enheten för politik och ekonomiska frågor och vid enheten för press, information och kultur.

Praktikanterna kommer även att vara delaktiga i ambassadens övriga arbete och få en allmän introduktion till ambassadens olika verksamhetsgrenar.

Du ska vara inskriven som student vid svenskt universitet/högskola. Svenska studenter vid utländska universitet kan också komma ifråga för praktik. Om praktik ej ingår som poänggivande kurs ska institutionen intyga att praktiken är relevant för utbildningsinriktningen. Praktiken omfattar maximalt en termin och genomförs på heltid. Ekonomisk ersättning eller andra förmåner utgår inte. Som praktikant vid ambassaden måste du kunna visa att du har giltig försäkring. Praktikanten måste själv ordna sitt boende i London.

Läs mer på följande länk: http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/London/Om-oss/Praktiktjanstgoring-hosten-2012/

......................................................................................................................................................

130903

Uppsatspraktikanter till vår verksamhet i Stockholm år 2014


Magnusson Advokatbyrå är en expansiv, oberoende affärsjuridisk advokatbyrå med full service, vilket innebär att vi kan erbjuda våra klienter omfattande juridisk rådgivning. Genom våra kontor i Berlin, Göteborg, Helsingfors, Kaunas, Köpenhamn, Malmö, Minsk, Moskva, Oslo, Riga, Stockholm, Tallinn, Vilnius och Warszawa skapas framförallt affärsmöjligheter för klienter som vill etablera sig i eller som redan är verksamma i Östersjöregionen. Vår ambition är att tillhandahålla förstklassig juridisk rådgivning till lokala såväl som internationella företag samt myndigheter. Vi är övertygade om att vår kännedom om lokala marknader i Östersjöregionen, en omfattande erfarenhet bland byråns advokater samt en lösningsorienterad och affärsmässig inställning gör att vi kan bidra till våra klienters framgång.

Magnusson Advokatbyrå tar emot studenter för uppsatspraktik inom ramen för examensarbetet. Praktiken varar i 10 veckor där Du får möjlighet att arbeta med affärsjuridik. I början av praktiken går Du tillsammans med Din handledare igenom Dina förväntningar på praktiken och tillsammans sätter ni upp gemensamma mål.

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betyg från juristutbildningen. Ange under vilken period Du är intresserad av att praktisera och om Du redan nu vet inom vilket område Du vill skriva Din uppsats. Då en stor del av vårt arbete sker för internationella klienter ser vi gärna att Du har goda kunskaper i engelska.

Kontakta Mikaela Lamrin eller Rakel Kleist på telefon +46 8 463 75 00 om Du har frågor.

Välkommen att läsa mer om oss samt lämna in Din ansökan till via vår hemsida; www.magnussonlaw.com

......................................................................................................................................................

130903

Zurich Nordic Stockholm is looking for students for part time job


Zurich Insurance Group (Zurich) is a leading multi-line insurance provider with a global network of subsidiaries and offices in Europe, North America, Latin America, Asia-Pacific and the Middle East as well as other markets. It offers a wide range of general insurance and life insurance products and services for individuals, small businesses, mid-sized and large companies as well as multinational corporations. Zurich employs about 60,000 people serving customers in more than 170 countries. The Group, formerly known as Zurich Financial Services Group, is headquartered in Zurich, Switzerland, where it was founded in 1872. The holding company, Zurich Insurance Group Ltd (ZURN), is listed on the SIX Swiss Exchange and has a level I American Depositary Receipt program which is traded over-the-counter on OTCQX. Further information about Zurich is available at www.zurich.com.

Zurich Nordic, Stockholm
Zurich Global Corporate Nordic offers both standardized, individually adapted local programs and global insurance programs. Our customers are mainly international companies, large Swedish industries and other companies with specially formulated insurance solutions. We work directly with customers or brokers, as well as with companies within the Zurich network. Our group language is English.

Zurich Nordic Stockholm is looking for students for part time job within our Claims department. The work mainly involves handling of motor- property- and travel claims. The daily work includes various investigations and communication via phone and email with injured party, policyholder and third party companies. There are also other administrative work task, e.g. filing and various system work.

YYou will be hired on an hourly basis and the working occasions are flexible. We prefer that you are able to work approximate 2 days a week.

Qualifications
- Service minded, communicative and flexible
- Good abilities to co-operate with both colleagues and customers
- Fluent in Swedish and have good skills in English
- Good computer skills

Please refer your questions to Annica Fahlberg, Claims Handler, 08-579 33 267, annica.fahlberg@zurich.se or Sofia Niemi, HR, 08-579 331 35, sofia.niemi@zurich.se

You are welcome with your application to: recruitment@zurich.se

......................................................................................................................................................

130903

Advokatvännernas uppsatsstipendium i kommersiell rätt

SCCL PRISET utlyses för läsåret 2012/13 – Prissumma 20 000 kr Utöver prissumman ges stipendiaten möjlighet att delta vid en prisceremoni, hålla ett anförande vid Stockholm Centre for Commercial Law (SCCL) samt publicera sin uppsats i SCCL:s årsbok i redigerad version.

Ansökan görs av uppsatsförfattaren eller dennes handledare.
Uppsatser som kommer i fråga är:
- examens- och masteruppsatser
- vid svenskt lärosäte
- godkända under läsåret 2012/13
- i kommersiell rätt i vid bemärkelse (utöver förmögenhets- och bolagsrätt även bl.a. process-, skatte- och straffrättsliga ämnen av affärsrättslig betydelse)
- som erhållit betyget AB, ECTS-betygen A eller B eller motsvarande.

Vi inbjuder således Dig att senast den 15 oktober 2013 skicka in en ansökan till SCCL via e-post sccl@juridicum.su.se med den nominerade uppsatsen bifogad i digital form. Rubricera ansökan ”SCCL-priset 2013”.

En jury anknuten till SCCL och Advokatvännerna utser en vinnare av stipendiet. Andra uppsatser kan erhålla hedersomnämnande och ett pris på 5 000 kr.

För närmare information besök Centret på www.sccl.se. Eventuella frågor om stipendiet besvaras av Mia Carlsson och Jori Munukka verksamma vid SCCL.

......................................................................................................................................................

130830

Praktikplats för juridikstuderande


Advokatfirman Urban Olson (www.advokatuo.se) erbjuder praktikplats till juridikstuderande som vill få en mycket god inblick i arbetet på en advokatbyrå med huvudsakligen affärsjuridisk inriktning.

Vi arbetar bland annat med svensk och internationell flygjuridik, internationell privat- och processrätt, bolagsrätt, processföring i domstol bland annat avseende fel i fastighet, avtalsrätt (bland annat licens- och technology transferavtal för läkemedelsindustrin), sakrättsliga tvister och stiftelsejuridik. Vi tar även vissa brottmålsuppdrag.

Praktikanten kommer under vägledning att arbeta med processföring, rättsutredningar, protokollföring, kontakter med klienter, domstolar, statliga och kommunala myndigheter,
med mera.

Praktikplatsen är mycket väl lämpad för Dig som är redo att använda Dina kunskaper i praktiken och som vill få en god insikt i det hantverk advokatyrket innebär. Självfallet är Du ambitiös och trevlig och kan uttrycka Dig väl skriftligen och muntligen.

Advokatbyrån har kontor i luftiga lokaler på Engelbrektsgatan vid Humlegården.

Skicka in Din ansökan snarast till advokat Terje Mörnholm: terje@advokatuo.se

Rekryteringsprocessen och tillträde till praktikplatsen sker löpande.

Om Du har några frågor är Du välkommen att ringa advokat Terje Mörnholm.

Mobil: 073 344 48 28
Telefon: 08 545 668 42
www.advokatuo.se

......................................................................................................................................................

130826

Praktik på Utrikesdepartementets Protokoll (rättsgruppen) våren 2014


Utrikesdepartementet (UD) ansvarar tillsammans med utlands-myndigheterna för Sveriges förbindelser med andra länder. På UD formuleras också de olika handlingsalternativ som ligger till grund för Sveriges ställningstaganden i utrikespolitiska frågor. Till utrikesförvaltningens uppgifter hör dessutom att ta tillvara enskilda svenska medborgares och organisationers intressen utomlands.

Protokollet, som är en av UD:s enheter, består av ca 20 medarbetare. Enheten är indelad i två grupper; en besöksgrupp som ansvarar för statsbesök och andra officiella besök på hög nivå och en rättsgrupp som ansvarar för kontakter med de utländska ambassaderna, konsulaten och internationella organisationerna i Sverige, inklusive frågor om immunitet och privilegier.

Vi söker nu två juridikstuderande praktikanter med huvudsaklig placering i rättsgruppen för var sin tioveckorsperiod med början i januari respektive i mars 2014. Protokollet tar varje termin emot praktikanter för att erbjuda studerande en möjlighet att under handledning få kunskap om, och erfarenhet av, utrikesförvaltningen genom att aktivt ta del av enhetens verksamhet. Praktiken syftar också till att vara till nytta för praktikanterna i studierna, exempelvis i uppsatsarbete. I uppgifterna kommer bl.a. att ingå att skriva rättsutredningar och mötesprotokoll samt att handlägga juridiska ärenden med koppling till beskickningar, konsulat och internationella organisationer i Sverige.

Vi söker dig som är allmänbildad och har ett genuint intresse för, och kunskap om, utrikespolitiska frågor och folkrätt. Du bör ha gott omdöme, god organisationsförmåga och vara noggrann. Du bör även ha lätt för att snabbt sätta dig in i nya ämnesområden och god förmåga att snabbt analysera och sammanfatta stora informationsmängder. Mycket goda kunskaper i engelska är ett krav.

Formella förutsättningar för praktik
För att en praktikant ska få tjänstgöra inom utrikesförvaltningen måste praktikanten ha en huvudman. Huvudmannen ska vara universitetet eller högskolan där praktikanten bedriver högskolestudier. Om praktik inte ingår som poänggivande kurs ska institutionen intyga att praktiken är relevant för den studerandes utbildningsinriktning.

Praktiktjänstgöring inom utrikesförvaltningen ställer särskilda krav på säkerhetskontroll. Säkerhetskontroll av praktikanten sker i form av registerkontroll (vilket förutsätter svenskt medborgarskap), intervjuer, referenstagningar och granskning av betyg, CV m.m.

Praktikanten uppbär ingen lön. Förmåner i form av bidrag till uppehälle, bostadskostnader, resor till eller från stationeringsorten eller motsvarande får inte heller utbetalas av departementet. Den studerande ska vara försäkrad genom sitt universitet/sin högskola. Det ankommer på den sökande att tillse att de formella kraven är uppfyllda.

Ansökan
Ansökan bestående av personligt brev, CV, två referenser, ev. praktikintyg från din institution och relevanta betyg och intyg skickas till erik.karlsson-bjork@gov.se. Skriv "Praktik UD-PROT" i ämnesraden. Frågor besvaras av Erik Karlsson Björk, 08-405 37 23, erik.karlsson-bjork@gov.se.

Ansökningarna för vårterminen 2014 ska vara departementet till handa senast den 18 oktober 2013. Endast de som blir kallade till intervju kommer att kontaktas. Besked om intervju och erbjudande om praktikplats kommer att ges så snart det är möjligt.

......................................................................................................................................................

130822

Uppsatspraktik på Time Advokatbyrå 2013/2014

Time Advokatbyrå kommer att ta emot en uppsatspraktikant under den senare delen av höstterminen 2013 och/eller under den första delen av vårterminen 2014. Time är starkt specialiserad och etablerad inom IT och media. Vi arbetar främst med IT- och telekomrätt, Medierätt, Immaterialrätt, Marknadsrätt, Tryck- och yttrandefrihet, Kommersiella avtal, Tvistelösning, Arbetsrätt och Bolagsrätt.

Time startades 2007 och har idag 14 anställda. Vi är en växande byrå som planerar flera nyanställningar under de närmaste åren. Läs gärna mer om oss på www.timelaw.se.

Vi söker nu en uppsatspraktikant som kan börja hos oss i mitten av höstterminen och/eller i början av vårterminen 2014. Vi ser gärna att du som sökande är särskilt intresserad av våra rättsområden och vill utveckla dig inom dem.

Om du vill söka uppsatspraktik hos oss, skicka din ansökan med betyg till rekrytering@timelaw.se. Till denna mailadress kan du även rikta eventuella frågor om praktiken.

......................................................................................................................................................

130822

Advokatfirman Sweger söker en praktikant med intresse för familjerätt


Advokatfirman Sweger har för avsikt att erbjuda praktikplats till student som vill få erfarenhet att verksamheten vid en advokatbyrå. Vi ser helst att studenten är i slutskedet av sina studier.

Advokatfirman Sweger är huvudsakligen inriktad på familjerätt (internationell), socialrätt (i synnerhet LVU) och brottmål. Företrädesvis sökes praktikanter med dessa intresseområden.

Som praktikant kommer du att få en inblick i det dagliga arbetet vid en advokatbyrå. Utöver sedvanliga administrativa göromål kommer praktikanten i förekommande fall att upprätta rättsutredningar, handha kontakt med såväl klienter som myndigheter samt eventuellt förbereda förhandlingar.

Du som söker praktik bör ha lätt för att sätta dig in i nya ärenden och rutiner, vara flexibel, självständig samt ha lätt för att samarbeta.

Tillträde under höstterminen, enligt överenskommelse.

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till e-postadress: theres.larsson@advokatfirmansweger.se

......................................................................................................................................................

130820

Praktik på Internationella rödakorskommittén


Internationella rödakorskommittén, ICRC, erbjuder årligen ett antal betalda praktikplatser på sitt huvudkontor i Genève för yngre färdigutbildade akademiker.

Just nu söker de personer till ”Division of Multilateral Organisations, Policy and Humanitarian Action (MOPHA)”, en mycket intressant avdelning som bland annat arbetar med ICRC:s diplomatiska relationer och omvärldsanalys.

Start i januari eller mars 2014. Mer information om praktikplatserna och ansökningshandlingar finns på: http://www.icrc.org/eng/resources/documents/job/current-vacancies/internships-mopha-2014.htm

Håll också utkik efter de fyra årliga praktikplatserna på ICRC:s ”Legal Division” som arbetar med fokus på internationell humanitär rätt.

......................................................................................................................................................

130819

Advokatfirman Sweger AB söker sekreterare


Advokatfirman Sweger AB söker en sekreterare. Byrån består av två advokater, två biträdande jurister och en ekonomiansvarig. Byrån är allmänpraktiserande och arbetar framför allt med familjerätt och straffrätt.

Som sekreterare kommer du att få en inblick i det dagliga arbetet vid en advokatbyrå. I arbetsuppgifterna ingår sedvanliga administrativa arbetsuppgifter såsom svara i telefon, posthantering, upprätta arvodesräkningar och enklare skrivelser till domstol etc.

Du som söker tjänsten bör ha lätt för att sätta dig in i nya ärenden och rutiner, vara stresstålig, vara självständig samt ha lätt för att samarbeta.

Tidigare erfarenhet som sekreterare vid advokatbyrå är mediterande.

Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten omfattar 50 %.

Vänligen skicka din intresseanmälan med personligt brev till: kontakt@advokatfirmansweger.se

......................................................................................................................................................

130819

Jurist-/Uppsatspraktik


Tingsrätten rekryterar kontinuerligt fem praktikanter till varje praktikperiod (tio praktikplatser per termin). Uppsatspraktik är 8-10 veckor.

Attunda tingsrätt med drygt 100 anställda sitter i en ny domstolsbyggnad intill Sollentuna station. Vi är organiserade i fem målenheter, som handlägger brottmål, tvistemål och domstolsärenden. På enheterna arbetar man i team bestående av domare, tingsnotarier och sekreterare. Alla enheter tar också regelbundet emot juriststuderande för praktik.

Praktikuppgifter
Tiden som praktikant vid tingsrätten innebär att man får inblick i domstolens olika arbetsuppgifter. Arbetsuppgifterna motsvarar till stor del de arbetsuppgifter som nyanställda tingsnotarier utför vid tingsrätten. I dessa uppgifter ingår att vara protokollförare vid muntliga förberedelser och huvudförhandlingar, vara med vid enskilda överläggningar samt skriva förslag till domslut och beslut.

Mer information
Upplysningar lämnas av personalchefen Iréne Björsfält eller notarierepresentanterna Johanna Ivarsson och Hanna Östlund. Facklig företrädare för Jusek/notariesektionen är Cecilia Stenfalk. Samtliga kan nås på telefon 08-561 695 00.

Ansökan
Ansökan, personligt brev, CV och kopia av senaste studieutdraget från juristutbildningen skickas till: attunda.tingsratt@dom.se

Varmt välkommen med din ansökan!

......................................................................................................................................................

130814

Uppsatspraktik på advokatbyrå


Advokat Mikael Pagroth söker en juridikstuderande för praktik tio veckor hösten 2013 i samband med examensarbetet.

Jag är ensam på advokatfirman, som ligger på Södermalm i Stockholm. Jag arbetar till största delen med bodelningar och boutredningar, men även hyresjuridik, arbetsrätt och annan civilrätt. Du kommer att arbeta med sådant som jag arbetar med, som att upprätta skrivelser, tala i telefon, och närvara vid sammanträden - allt från rättsutredningar till kopiering.

Välkommen med din intresseanmälan i form av ett personligt brev till min mailadress. Ange om du har önskemål om när du vill påbörja praktiken.

Advokat Mikael Pagroth
Blekingegatan 38
116 62 Stockholm

mikael.pagroth@advokatpagroth.se
www.advokatpagroth.se

......................................................................................................................................................