Jag och några kompisar startade ett it-bolag. Vi hade potenitella kunder, en färdig produkt och villiga investerare. Men vi hade ingen koll på kontrakt, avtal och sånt. Då insåg jag vilket viktigt verktyg juridiken är för att få affärer att fungera. Därför sökte jag till juristutbildningen.

Jag trodde att det skulle vara mer krävande med juridik än det var. Det går att ha ett liv vid sidan av studierna och det ser bra ut när man söker jobb att man inte bara har pluggat hela tiden. Själv har jag varit aktiv i olika studentföreningar. När jag är klar skulle jag vilja jobba på en affärsjuridisk byrå, gärna med juridik som riktar sig mot itbranschen. Det ligger nära till hands eftersom jag har jobbat med sånt tidigare och förstår produkten.

Jag tycker att det är spännande att befinna mig i gränslandet där juridiken korsar tekniken. När du pluggar, fundera på varför en viss regel finns istället för att bara trycka in den i skallen. Vad är regelns syfte? Då blir det lättare att förstå och komma ihåg den.