Fotograf: Niklas Björling


Juristprogrammet, 270 hp

Juristprogrammet omfattar 270 högskolepoäng, det vill säga 4,5 års heltidsstudier. Examenstiteln är juristexamen, som översätts på engelska till Master of Laws (LL.M.). Den fullständiga juristutbildningen består av 195 obligatoriska högskolepoäng samt 75 högskolepoäng, så kallade specialkurser och examensarbete. Läs mer om studieordningen och kurserna här.

Juristexamen är en yrkesexamen som ger formell behörighet till vissa juridiska yrken, exempelvis domare, advokat, åklagare och kronofogde. I den offentliga sektorn finns jurister främst inom rättsväsendet samt i statlig och kommunal förvaltning. Vanliga arbetsplatser inom den privata sektorn är advokatbyråer, banker, försäkringsbolag och större företag.

Juristprogrammet har även internationella inslag såsom möjligheter till utlandsstudier samt litteratur och undervisning på engelska.

Juristprogrammet ges av Juridiska institutionen, även kallad Juridicum. Läs mer om institutionen här: https://www.jurinst.su.se/om-oss
 

Snabblänkar

 

Obligatoriskt upprop/webbregistrering

Det obligatoriska uppropet ersätts VT2021 med obligatorisk webbregistrering. Du som är antagen till Juristprogrammet VT2021 tackar ja till den erbjudna platsen via webbregistrering.

Antagna

För mer information om webbregistreringen läs mer här.  

Reserver

För mer information om reservantagningen läs mer här.

 

Frågor angående antagningen?

Om du har frågor angående antagningen till juristprogrammet var god kontakta Antagningsenheten på Stockholms universitet.

 

Var hittar jag mer information om Juristprogrammet?

För aktuella tider som gäller för vårterminen 2021 vad god läs mer på sidan "Nyantagen vårterminen 2021?" (i menyn till vänster).

I Juridiska institutionens Studiehandbok kan du hitta bra information om utbildningen.

Information om studieordningen och de olika kurserna finns här.


Ny student vid Stockholms universitet?

Du hittar all information som kan vara aktuella för nya studenter vid Stockholms universitet samlad här

Stockholms universitet anordnar inför terminsstart olika välkomstaktiviteter med t.ex. en välkomstdag för nya studenter.

 

Hur hittar jag på universitetet?

Karta över universitetsområdet hittar du här.