Snabblänkar


Antagna

Här hittar du som är antagen till Juristprogrammet vid Stockholms universitet HT2020 information om hur du webbregistrerar dig för att ta din plats i anspråk, hur du gör för att lämna återbud till platsen, information om första kursen och gruppval m.m.

Du som är antagen kommer att få ett e-postmeddelande efter 2:a antagningsbeskedet med hänvisning till denna hemsida. Om du inte har fått något e-postmeddelande vänligen kontrollera din skräppostkorg.
 

Information om återbud 

Om du inte vill ha din plats på Juristprogrammet denna termin lämnar du återbud på www.antagning.se. Mer information om hur du lämnar återbud finner du här.

Om du redan har registrerat dig och därefter vill lämna återbud, d.v.s. lämna tillbaka din plats på Juristprogrammet så meddelar du studievägledare Jenny Nyman Hök via den e-post du har angivit hos www.antagning.se. Kontaktuppgifter hittar du här.
 

Obligatorisk webbregistrering 10-17 augusti 2020

Om du har antagits och tackat ja till din plats på Juristprogrammet vid Stockholms universitet enligt anvisningar från www.antagning.se så kommer du att få e-post hänvisning till denna hemsida 

För att behålla och ta din plats i anspråk på Juristprogrammet måste du webbregistrera dig mellan den 10-17 augusti 2020 på kurserna som ingår i termin 1 (Juridisk introduktionskurs, Europarätt och Statsrätt.)

Det gör du på följande sätt:

1. Aktivera ditt universitetskonto via:

https://aktivera.su.se (om du inte redan har ett universitetskonto på Stockholms universitet)

2. Webbregistrera dig

mellan den 10-17 augusti via www.student.ladok.se

 

Anstånd med studier

Många undrar om det finns möjlighet att skjuta upp sina studier en eller två terminer. Anstånd med att börja på Juristprogrammet beviljas endast i undantagsfall, t.ex. vid värnpliktstjänstgöring. Det innebär att man behåller sin plats på Juristprogrammet men att man påbörjar studierna en eller två terminer senare.

Beslut om anstånd fattas av Antagningsenheten vid Stockholms universitet och inte av Juridiska institutionen. Om du blivit antagen men inte har möjlighet att påbörja dina studier denna termin ska du snarast kontakta Antagningsenheten vid Studentavdelningen på tfn. 08-16 49 22 eller e-post: studentavdelningen@su.
 

Reserver

Om vi efter avslutad registrering har platser över, erbjuder vi dem till de reserver som står i tur i strikt turordning i aktuell urvalsgrupp. Kontakten sker via e-postadressen som finns registrerad på www.antagning.se. Glöm inte att kontrollera din skräppostkorg.

Eventuell reservantagning startar tidigast den 18 augusti. Vi kontaktar endast de reserver som erbjuds plats och det krävs att du tackar ja till den erbjudna platsen på Juristprogrammet via e-post inom angiven tid annars går din reservplats vidare till den som står på tur.

 

Första kursen på Juristprogrammet

Höstterminen startar den 31 augusti 2020. Schema och information om Juristprogrammets första kurs d.v.s. Juridisk introduktionskurs publiceras ungefär 1 månad före kursstart. Välkomstbrev från första kursen hittar du här.

Litteratur till Juridisk introduktionskurs publiceras på kursens hemsida senast 8 veckor före kursstart. Böcker kan t.ex. köpas på Akademibokhandeln på campusområdet.
 

Hur anmäler jag mig till grupp- och seminarieundervisning?

Gruppanmälan för kurser på termin 1 sker i Athena: https://athena.itslearning.com/.
För mer information om gruppanmälan se respektive kurshemsida.

För att kunna gruppanmäla dig i Athena så måste du vara registrerad på den kurs du vill gruppanmäla dig till. Athena är ett system som du bland annat använder för att anmäla dig till grupper och tentamen i.

 

Tillgodoräknande

Ansökan om svenska tillgodoräknanden som kurser inom Juristprogrammet görs på särskild blankett. Du hittar information för nyantagna som vill ansöka om tillgodoräknande här. Blanketten e-postas tillsammans med nödvändiga handlingar tidigast efter att det 2:a antagningsbeskedet kommit.

Ansökan om tillgodoräknanden från Juristprogrammets äldre studieordning läst vid SU görs på särskild blankett som finns här. Blanketten e-postas tillsammans med nödvändiga handlingar tidigast efter att det 2:a antagningsbeskedet kommit till studievägledare Jenny Nyman Hök.

Ansökan om utländska tillgodoräknanden som kurser inom Juristprogrammet görs på särskild blankett och e-postas till våra internationella koordinatorer.
 

Studera med funktionsnedsättning

Läs mer om att studera med funktionsnedsättning på Juridicum här.

Studentavdelningen kommer att hålla informationspass om särskilt pedagogiskt stöd, talböcker, rättstavningsprogram m.m. online (via Zoom) den 24/8.
Den 25/8-26/8 håller Studentavdelningen kursen "Den goda Starten".

Här finns all information om vad som gäller vid Stockholms universitet för studenter med funktionsnedsättning.

 

Studenthälsan

Studenthälsan erbjuder bl.a. hälsosamtal med företagssköterskor.
Besöksadress: Studentpalatset, Norrtullsgatan 2
Tfn: 08-674 77 05

Studenthälsans hemsida finns på Stockholms universitet: Studenthalsan.
 

Studievägledning

Studievägledningen kan hjälpa dig med studieplanering, dispenser, studieuppehåll och studieavbrott etc. Här hittar du kontaktuppgifter till studievägledningen.

Frågor om kursens upplägg, schema, grupptilldelning etc. besvaras av varje kursamanuens/kursadministratör.

 

Engagera dig i Juridiska institutionens studentförening

Information om Juridiska föreningen finns här.

Välkomstbrev från Juridiska föreningen JF kan du läsa här.