Studera utomlands

Ta chansen att studera juridik utomlands!

 

Möjligheten att studera utomlands finns för alla antagna studenter på juristprogrammet. Under en eller två terminer kan du få chansen att studera vid något av våra partneruniversitet runt om i världen. Vi har utbytesavtal med andra juridiska institutioner i nästan alla världsdelar; du hittar alla aktuella utbytesdestinationer under den orange fliken "Partneruniversitet".

Utbytesstudier innebär att vi har kommit överens med universitet utomlands om att “byta studenter” med varandra. Tack vare dessa utbytesavtal slipper du som student betala eventuella terminsavgifter vid värduniversiteten. Stipendier är också kopplade till avtal inom Erasmus+ och Nordplus, och studenter kan dessutom ansökan om Juridiska fakultetens donationsstipendier. Studieresultaten från värduniversitetet ska även tillgodoräknas vid Stockholms universitet.

Observera att den som söker och blir antagen till ett utbyte själv måste vara beredd att ordna bostad, eventuellt visum och kompletterande försäkring mm. Vanligtvis finns det stödfunktioner för detta via värduniversiteten.

Om du är nyfiken på att studera utomlands är du välkommen in till oss på Internationella kansliet. Du hittar oss i C-huset på plan 4. Våra mottagningstider hittar du i kontaktrutan till höger på denna sida. Innan du träffar någon av oss är det bra om du har läst igenom all information som står under "Ansökan", "Efter nomineringen" och "Tillgodoräknande". Se respektive orange flik här ovan.

 

Klicka på bilden nedan för att få en överblick av hela utbytesprocessen:

Utlandsstudier tidsplan

KONTAKT

Internationella kansliet

För dig som är antagen på juristprogrammet och har frågor om dina utbytesstudier.

Besöksadress: C-huset plan 4, Universitetsvägen 10C

Öppettider (drop-in): Tisdag och Torsdag 12.30-14.00

Vid frågorexchange@juridicum.su.se

 

Stipendier_utbytesstudier
Studentrapporter
Almunporträtt

 

Träffa våra utbytesalumn och läs mer om deras erfarenheter!