Alumnporträtt

c

Utbytet fick CV:t att sticka ut

David Holmström studerade vid RGSL Riga Graduate School of Law i Lettland, en skola med spännande samarbeten och svensk anknytning. Med ett internationellt klassrum och framstående professorer har många kontakter kunnat knytas och nätverket breddas på både ett professionellt och personligt plan.

a

Kulturkrocken i Kina blev lärorik för anställningen i Hong Kong

Antonia Eriksson lockades av de språkliga och kulturella utmaningarna när valet föll på Fudan University i Kina. Vistelsen i Shanghai blev både häftig, utmanande och sist men inte minst relevant för sin roll som Business Developer för Asia Pacific med bas i Hong Kong.

alumn

Att berikas på andra sätt än man räknat med

Markus Nilsson valde att åka till Universidad de Deusto i spanska Baskien. Regionen skiljer sig från andra delar av Spanien med en natur, kultur och historia som kommit i skymundan av de större semesterstäderna. När valet föll på Spanien för utbytesstudierna blev Bilbao destinationen.

r

Utbytet i Singapore blev direkt avgörande för Rebeckas doktorandstudier

Rebecka Koziomtzis har hunnit med två utbyten under sina studieår. Ett läsår i Singapore följt av en termin i England ledde henne slutligen tillbaka till Singapore då hon blev antagen till forskarutbildningen på National University of Singapore.

alumn

Nyfikenhet tog Philip till en mindre universitetsstad i Nederländerna

Philip Knutsson valde Nederländerna framför andra länder i Europa han var mer bekant med för att testa på studentlivet och studier i Groningen. Kvaliteten på universitetet har fått vara ledstjärna med positiva erfarenheter i bagaget och en förbättrad juridisk engelska som följd.

alumn

Med franskan som studiespråk stärks den professionella profilen

Vida Tenhunen Salehi åkte till Fribourg i Schweiz för att studera juridik på franska. På så vis kan intresset för språk kombineras med Juristprogrammet och bana vägen för framtida internationellt arbete.

alumn

Från Business Law studier i Kina till fastighetsjuridik i Sverige

Patrik Andersson gjorde utbytesstudier vid Tsinghua University i Beijing. De krävande studierna som innefattade mer siffror än vad vi är vana vid hemma i Sverige har kommit till nytta i hans tjänst på SBC.

alumn

Malin återvänder till USA för en LL.M.

Utbytesalumnen Malin Waldysson gjorde ett utbyte på Illinois College of Law i Urbana-Champaign via Juridicums utbytesavtal och bestämde sig för att återvända och fortsätta sina studier i USA för att slutföra en LL.M. i Justice, Democracy and Legal Rights.

KONTAKT

Internationella kansliet

För dig som är antagen på juristprogrammet och har frågor om dina utbytesstudier.

Besöksadress: C-huset plan 4, Universitetsvägen 10C

Öppettider (drop-in): Tisdag och Torsdag 12.30-14.00

Vid frågorexchange@juridicum.su.se